Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara

Trenutno pregledavate Kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara

Ovogodišnja, sedma po redu, kulturno-turistička manifestacija MasterCard Brod knjižara – Brod kulture oplovit će od 27. srpnja do 9. kolovoza 2013. četrnaest jadranskih mjesta na obali i otocima!

U sklopu ovogodišnje turneje Broda kulture, Austrija kao zemlja partner predstavit će svoje eminentne književnike i umjetnike te na taj način dati potporu razvoju kulturne suradnje Hrvatske i europskih zemalja.

Već četvrtu godinu zaredom ova uspješna kulturno-turistička manifestacija raspisuje regionalni natječaj za kratku priču, a najboljom je ove godine žiri proglasio priču “Sponzoruša”, novinara i književnika Stjepe Martinovića. Stjepo Martinović osigurao je pobjedu u konkurenciji od tristotinjak priča koje su pristigle na natječaj i kao pobjednik pridružit će se književnicima na ovogodišnjoj turneji Broda kulture Jadranom.

Igor Gerencer, Georg Christian Lack, Ivor Stanivuković, Lidija Dujić, Aleksandra Babić

Pobjednička priča “Sponzoruša“ bit će objavljena u knjizi “20 + 1 najbolja priča za ljeto 2013.” – zajedno s još dvadeset izabranih najboljih priča.

Brod kulture će ove kao i proteklih godina ugostiti brojna poznata imena iz svijeta kulture i umjetnosti, a osim Republike Austrije kao zemlje partnera, manifestacija prvi put ima i županiju partnera – prijatelja knjige pod čijom će zastavom ploviti, a to je Sisačko-moslavačka županija koja će na ovogodišnjoj turneji predstaviti svoju kulturnu baštinu te lokalne umjetnike i književnike.

I sedma godina realizacije ove jedinstvene kulturno-turističke manifestacije koja obogaćuje turističku ponudu na Jadranu pružajući domaćim i stranim turistima pregršt zanimljivih kulturnih programa, u znaku je potpore kompanije MasterCard Europe.

Brod kulture plovidbu započinje 27. 7. u Sv. Filipu i Jakovu, slijedi 28. 7. Starigrad Paklenica, 29. 7. Pag, 30. 7. Rab, 31. 7. Mali Lošinj, 1. 8. Vir, 2. 8. Biograd na moru, 3. 8. Skradin, 4. 8. Marina, 5. 8. Trogir, 6. 8. Vis, 7. 8. Postira, 8. 8. Jelsa, a završava 9. 8. u Makarskoj.


Odgovori