Kuhati ili (S)kuhati pitanje je sad?

Trenutno pregledavate Kuhati ili (S)kuhati pitanje je sad?

Draga Rosie,

Već sam duže sama i konačno sam preko zajedničkih prijatelja upoznala finog gospodina. On se nedavno doselio u Zagreb, gdje se zaposlio. Razveden je i ima već odraslu djecu. Napomenula bih i to da mi se jako svidio. Izašli smo nekoliko puta na piće i on mi je rekao da mu je teško živjeti sam. U nekoliko navrata spomenuo mi je da mu je već dosadilo ručavanje po restoranima, fali mu domaća spiza, pa sam ga ja pozvala na večeru.

Zaista sam se potrudila i pripremila pravu romantičnu večeru. Zapalila sam svijeće i ohladila vino. Sve je izgledalo savršeno, od muzike, predjela do deserta. Maksimalno sam se potrudila da sve bude besprijekorno, ali unatoč savršeno romantičnoj atmosferi, činilo mi se kako se ne može opustiti. Bio je nekako uštogljen. Kad je odlazio poljubio me u obraz a sljedeći dan nazvao je i pristojno zahvalio. Odmah je rekao da ide na službeni put i da će mi se javiti kad se vrati. Prošlo je već dva tjedna i još mi se nije javio. Ja sam zvala nekoliko puta, ali bio je nedostupan. Jesam li negdje pogriješila? Zašto mi se ne javlja?

****

Draga moja božanstvena kuharice,

Unatoč mudrostima naših baka, smatram da romantična večera ipak nije najbolji put do muškarčeva srca. Vjerujte mi – muškarcu kojem se sviđate, fućka se hoće li šnicl koji mu servirate biti poput džona na cipeli ili ne. Ako se zaljubi u vas, to će biti zbog Vas, a ne zbog vaših Martha Stewart kulinarskih vještina. A ako je zaljubljen tada mogu proći mjeseci prije negoli primjeti da ne znate ni tost ispeći a da ne zagori. Pokušaji da izgledate poput božanstvene domaćice i kuharice često proizvedu reakciju suprotnu onoj koju ste željeli postići. Da, prostranstva muškoga uma posve su nedokučiva i logički neobjašnjiva, ali možebitno se vaš fini gospodin, savršenih manira uplašio da mu postavljate stupicu i da ga hoćete uvući u zamku (čitaj bračnu).

Kako veli jedna moja prijateljica – tanka je crta izmđeu toga da muškarca impresionirate i na smrt preplašite.

by Rosie Kugli

Odgovori