Kućanski poslovi ne izazivaju impotenciju

Trenutno pregledavate Kućanski poslovi ne izazivaju impotenciju

“Idem kupiti halogenke i dolazim!“ viknula sam joj usput.

“Pričekaj me, idem s tobom. Je l’ znaš kakvo grlo? Duboko ili…?“
Neugodno sam se lecnula. O čemu to ona? Pa pričam o običnoj halogenki, a ona o… porniću?
Potom mi je objasnila cake koje ja nisam znala, a ticale su se tehničkih detalja spomenutog rasvjetnog tijela.
Bila je verzirana, pa sam je upitala kako to da ona, sretno udana žena, toliko zna o tome. Mislim, promjena žarulje spada u nadležnosti ili…?
Uputi mi onaj svoj pogled: A zakaj me pitaš gluposti? Pa bila si u braku, zar ne? Valjda znaš kak stvari funkcioniraju!
Mirno pripali cigaretu, i dok sam nestajala u plavičastom omotaču kancerogenog dima, otpočne monolog. Dalo se naslutiti da jeVerin bračni život trebalo pod hitno prištekati na utičnicu jakog strujnog kruga, jer je sve češće dolazilo do kuršlusa. O da, iskre su frcale, samo ne od vatrometa strasti:
“Kaj ti misliš da će se on izlagati pogebelji strujnog udara? Ne, draga! Krešo takve posliće ostavlja meni! On radi što hoće! Kad hoće! Polagano se mirim s tim da nikada neće prevladati sindrom daljinskog upravljača, da nikada neće shvatiti da se prljavi veš i smrdljive čarape ne ostavljaju nasred sobe…“, zastala je samo da pripali petu cigaretu i nesmiljenom žestinom nastavila:
“Njegov mentalni sklop ne reagira na moje molbe i zamolbe, niti više inzistiram na komunikacijskim vježbama u kojima mu pokušavam objasniti da se posue neće samo oprati niti će se smeće nekim trikom naći u kontejneru za smeće! WC-papir neće izrasti na drzaču pokraj školjke ako ga ne kupimo! Slijedom toga bio bi čisti gubitak snage, vremena i volje objašnjavati mu kako se čiste i opeglane košulje neće od sebe posložiti u ormare, prašina neće nestati, kao ni mrvice ispod stola. Bilo bi nerealno očekivati da će ljudina visoka dva metra tegliti vrećice s placa i bla bla bla… Navečer sam tak umorna da se samo strovalim u krevet, a kad bi mi samo malo pomog’o…“ Na trenutak ugledam sjaj u njenim očima. No brzo se ugasio. Znala sam na što je ciljala.
Verina očekivanja o ravnopravnoj podjelai poslova u braku bila su svedena na mikorskopske čestice i činilo se da polagano odustaje.
Nakon nekoliko dana čisto slučajno naletjela sam i na Krešu.
“I kako je?“ izletjelo mi je. Nisam željela započinjati razgovor, no prekasno…
“Pa slušaj…“, krene on.
šuti majmune, šuti, sve znam o tebi! Znam da nećeš ni usisavati, brisati prašinu, prati sue, promijeniti žarulju u hodniku…, grizla sam donju usnu, jedva suzdržavajući se.
“Znaš u posljednje vrijeme puno sam razmišljao o tome kako je brak samo na papiru ravnopravna zajednica muškarca i žene!“
“U potpunosti se slažem s tobom!“ ciknula sam od sreće, ne vjerujući da jedam homo masculinum tako olako priznaje svoje propuste veličine Twin Towersa.
Kao i oni, moje se nade rasplinuše u prah i pepeo.
“Čim izgovorimo bračni zavjet, mi muškarci polagano ali sigurno postajemo izloženi raznim vrstama maltretiranja, manipuliranjima i… pa čak i zlostavljanja!“ nonšalantno je izgovarao, dok sam ja razmišljala da sam na javnoj površini i da bi mi prekršajna prijava bila suvišna. Barem u ovom trenutku!
“Od prvog dana braka na mene se pokušava svaliti čitav niz obaveza! Napravi ovo, odnesi ono! Znaš, ne mogu se vidjeti da perem veš i vješam ga na balkonu! Ili da čistim pod i umirem od straha je li domestos pobio sve bakterije? Mi ti muškarci teško podnosimo kričanje i cičanje i galamu, osim ak’ nismo na tekmi. Ili bircu. K’o da nas ne’ko tucka s čekićem po glavi!“
“A gdje je u tom ‘tuckanju’ nestala ravnopravnosti pri podjeli poslova?“
“Ma kakva ravnopravnost!“ nabaci svoj šarmantni osmijeh, ali nije me obrlatio.
“Draga moja, postoje muški i postoje ženski poslovi. Tako je bilo oduvijek i tako će i ostati, barem se nadam! Iznimno i jako rijetko postoje i zajednički poslovi. No budi sigurna da nikada neću tražiti od krhke mi ženice da prenaša vreće cementa, mijenja gume na autu, siječe drva, ubije medvjeda koji je fulao izlaz na autocestu i…“, zaustavio se na vrijeme, vidjevši moj izraz, no nije se dao smesti.
“Znaš da je znanstveno dokazano da visokofrekventni tonovi mogu izazvati trajna oštećenja muškog mozga…“
Nisam mogla više slušati te gluposti:
“Da! Ali zar ti nisi čuo za najnovije znanstveno otkriće koje dokazuje kako odlazak po svježe namirnice, kuhanje ili iskazivanje nježnosti ne izaziva impotenciju! Baš naprotiv!“
“Aaaa?“ blene u mene.
“A o svim daljnjim pojavama i nuspojavama obavljanja običnih kućanskih poslova upitajte svoju ženu! Ili ljekarnicu!“ dobacim mu na odlasku i ostavim ga zbunjenog nasred ceste.
Pa neka si misli!
Rozi Kugli
Ženska posla

Odgovori