Koncert u sjećanje na košarkaškog umjetnika Dražena Petrovića

Trenutno pregledavate Koncert u sjećanje na košarkaškog umjetnika Dražena Petrovića

U petak, 7. 6. u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog s početkom u 19.30 sati, koncertnu sezonu 2012./2013. Zagrebačka filharmonija završit će velikim koncertom u spomen na košarkašku legendu, umjetnika svog instrumenta, lopte – Dražena Petrovića. Tog će se dana navršiti točno dvadeset godina od kobnog 7.6.1993.g. kada smo izgubili ovog velikana hrvatske i svjetske košarke. Vrijeme ne možemo vratiti, gubitak ne možemo nadoknaditi, ali možemo se sjećati.

Tišinu nastalu njegovim odlaskom Zagrebačka filharmonija ispunit će glazbom.

Koncert će se održati pod pokroviteljstvom Grada Zagreba, u organizaciji Zagrebačke filharmonije i suorganizaciji Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog i Košarkaškog kluba Cibona, koju je odveo dva puta na tron Europe.

Na Press konferenciji kojom se koncert najavio su sudjelovali Miljenko Puljić – ravnatelj Zagrebačke filharmonije, Dražen Siriščević – ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, Biserka Petrović – majka Dražena Petrovića, Ivica Lovrić – predsjednik Košarkaškog kluba Cibona i pročelnik Gradskog Ureda za obrazovanje, kulturu i šport, Aleksandar Petrović – brat Dražena Petrovića, bivši hrvatski reprezentativac i trener, Franjo Arapović – hrvatska košarkaška legenda, bivši hrvatski reprezentativac i Draženov kolega i prijatelj i Zoran Čutura – hrvatska košarkaška legenda, bivši hrvatski reprezentativac i Draženov kolega i prijatelj, koji su iskazali veliko zadovoljstvo što će se koncert održati baš u spomen na našeg značajnog sportaša, predvodnika vala europskih košarkaša u NBA – košarkaškog Mozarta, Dražena Petrovića.

Biserka Petrović je istaknula da i nakon dugih 20 godina tuga za Draženom u srcima njegove obitelji ne jenjava, ali velikom potporom koju primaju od Draženovih prijatelja, kolega, suigrača, institucija i javnosti, tuga se lakše prebrouje. Zahvalila je Zagrebačkoj filharmoniji što su omogućili da duh i sjećanje na njega živi kroz glazbu. Jednakom strašću kojom svaki glazbenik pristupa glazbi i svome instrumentu, Dražen je pristupao košarkaškoj lopti i košarci kojoj je posvetio život.

Dražen Siriščević, ravnatelj Koncertne dvorane Vatroslava Lisinskog, pozvao je sve zainteresirane da u Lisinskome, uz koncert pogledaju i izložbu eksponata- fotografija i crtica iz Draženova života koje je posebno za ovu prigodu omogućio Muzejsko-memorijalni centar Dražen Petrović.

Miljenko Puljić, ravnatelj Zagrebačke filharmonije rekao je da svaki umjetnik teži biti majstor svog instrumenta – pritom talent ima samo dio zasluge, a sve ostalo je red, rad, disciplina, vježba, upornost i čista strast koja motivira i pokreće. Upravo nam je u tom segmentu Dražen dao životnu lekciju koja je primjenjiva uvijek i svagda i zato nikad neće biti zaboravljen. Zagrebačka filharmonija upravo će ovim koncertom dati svoj doprinos tome.

U čast “košarkaškog Mozarta“ orkestar Zagrebačke filharmonije izvesti će djela Mozarta, Haydna i Albinonija koja će pod ravnanjem maestra Pavla Dešpalja i uz pratnju zbora Ivan Goran Kovačić zvučati još uzvišenije i svečanije sukladno veličini i značenju prigode.


Odgovori