Koja je osnovna razlika izmeu izmeu muškarca i žene?

Trenutno pregledavate Koja je osnovna razlika izmeu izmeu muškarca i žene?

Žena želi da jedan muškarac zadovolji sve njezine potrebe.

Muškarac želi da sve žene zadovolje njegovu jednu jedinu potrebu.

Ako ste imalo slični prosječnoj ženskoj osobi, vjerojatno se ponekad / pola svog života / većinu vremena provedenog na poslu / cijelo vrijeme dok obavljate dosadne kućanske poslove pitate / bezuspješno pokušavate dokučiti kako funkionira mozak prosječnog masculinuma. Nedvojbeno i žene i muškarci na isti način dolaze na svijet, jednako vrijeme provodimo grijući se u majčinoj utrobi, sisavci smo i kralježnjaci (danas doduše sve su češće iznimke koje potvrđuju pravilo), jednaka je zastupljenost kemijskih tvari (dopamina, norepinefrina, serotonina) kad se zaljubimo. Dobra praksa iskustva življenja pokazala je da unatoč sličnostima postoje nepremostive razlike, a ovise o tome jesmo li na anketnom listiću zaokružili M ili Ž.
Na temelju dugogodišnjih proučavavanja, analiza i istraživanja, bezbrojnih coffee/brainstorminga s vrhunskim ženama koje su doktorirale na mozgovima muških homo erectusa izdvojila bih samo one najupečatljivije razlike.
Muškarci i žene ne koriste mozak na isti način
Općenito, muškarci često koriste lijevu stranu za govorne vještine ili desnu stranu za rješavanje problema, dok žene koriste obje strane istovremeno! Iz toga možemo izvući zaključak: kad muškarac govori, ne razmišlja, a ako razmišlja, nije u stanju pričati. Zato se, drage moje, nemojte uzrujavati: vaš muškarac nipošto nije glup, samo nije u mogućnosti da se izrazi na adekvatan način!
Seksualne aktivnosti i opstanak vrste
U razdoblju između 12. i 70. godine seks je jedino o čemu muškarci razmišljaju, ali ne brzajte sa zaključcima! Naše obline nipošto nisu krive za to! Biologija muškarcima nalaže da rasprše svoje sjeme na što više žena kako bi u njih otisnutli svoj genetski kod i time pridonijeli očuvanju vrste. No samo 1 promil posijane sperme padne na plodno tlo, jer ga muškarci najčešće siju po stražnjem sjedištu automobila, ženskim bedrima, uredskim i kuhinjskim elementima, stranicama Playboya (lista seže u beskraj). Ako uzmemo u obzir takav milijunski gubitak, možemo zaključiti da ženama možemo zahvaliti da ljudska vrsta još nije izumrla!
Problemi u komunikacijskom kanalu
Evolucijska istraživanja pokazala su da muški slušni sustav nije tako fino ugođen kao ženski. Prema tisućljetnim znanstvenim istraživanjima i objavljenim radovima, ženski glas ponekad ima moć pobrkati neurotransmitere koji su zaduženi za prijenos informacija u muškom mozgu. Npr. neke naredbe tipa “odi na plac“ u muškom se mozgu automatski preformuliravaju u “odi u birtiju“. Zato se opustite kada vam kaže da vas nije čuo. Vjerojatno i nije, jer da jest, opet biste morale ponoviti sve ispočetka !
Muškarci i osjećaji
Istraživanja i pokusi provedeni na bezbrojnim primjercima muškog roda pokazali su da se muškarci oslanjaju na fizičke osjete, kao što su vrištanje, plač, čupanje kose, lupanje srca, crvenilo, dok žene za razumijevanje koriste vizualne faktore, kao što su izraz lica. Drugim riječima, ako želite njegovo suosjećanje, dajte mu stetoskop!
Y kromosom
Medicinski je dokazano da je onaj fantastični Y kromosom zapravo degenerirani X kromosom. Na našu veliku žalost, ta je degeneracija usko povezana s pamćenjem. Prema isto tako bezbrojnim istraživanjima diljem svijeta, dokazano je muškarci tri puta brže gube moždane stanice nego žene. Najveći gubici su upravo u dijelovima koji kontroliraju pažnju (što objašnjava zašto se on ne može sjetiti godišnjice, rođendana svoje punice ili pekinezera, pa čak ni ako ste ga posjetili 623 puta).
Želja za pobjedom
Muškarci su oduvijek voljeli suparništvo. Želja za pobjedom utkana je u njihov genetski kod, a za to možemo okriviti majčicu prirodu. Kad je suočen s izazovom i nanjuši borbu u kojoj može pobijediti, razina tog muškarčeva hormona počne bujati poput DI-GO kvasca u reklami. Znam da često nemamo razumijevanja za tako animalne porive, ali dokazano je da visoka razina testosterona kod pobjednika ostaje još jedno vrijeme nakon bitke. A ako je on sretan, tko zna, možda se i vama posreći!?
Rosie Kugli
Ženska posla

Odgovori