Kako se svidjeti nekome na prvu?

Kako se svidjeti nekome na prvu?

Loš stisak ruke može vas doživotno obilježiti.

Zaboravite na sedam sekundi prvog dojma. Imidž o sebi izgradite stiskom ruke.

Samo je sedam sekundi potrebno kako bismo stvorili sliku o nekome, kažu stručnjaci. Brzinske informacije o vašoj pojavi – očima, osmijehu, pokretima tijela i sl. tvore prvi dojam o našoj osobnosti i svi se trudimo da on bude što bolji.

Ako se želite svidjeti nekome – pažnju obratite na pozdrav rukom! Tako glasi savjet istraživača Sveučilišta u Heidelbergu.

Oni su ispitanike podijelili u dvije skupine. Jedne su instruirali da se rukuju “glatkim, tečnim“ pokretom ruke, dok su drugi dobili zadatak pozdravljati se grubim pokretom ruke gore-dolje. Svi su se ispitanici rukovali s 50 osoba, koje su upitane kako se osjećaju nakon svakog pozdrava. Osobe koje su se rukovale s ispitanicima koji su imali “glatki“ stisak osjećale su se sretnije, psihološki bliže osobi koju su upoznale i u većoj su ju mjeri ocijenile dopadljivom i otvorenom.

Ako želite naučiti dobitni stisak ruke, primite ruku osobe koju pozdravljate i polaganim, tečnim pokretom ju pomaknite gore-dolje – nemojte ju tresti. Vaš pokret treba biti prirodan i nimalo podsjećati na trešnju toplomjera.

Izvor: Ordinacija.hr

Odgovori