Izložba fotografija – NO CONCEPT

Trenutno pregledavate Izložba fotografija – NO CONCEPT

Po prvi puta u suradnji s Tvornicom kulture Fakultet političkih znanosti organizira No concept izložbu fotografija.

Cilj je na jednom mjestu skupiti radove bivših i sadašnjih studenata fakulteta, koji predstavljaju njihov raznolik fotografski izričaj. Kako i sam naslov sugerira, No Concept izložba je potpuno slobodna, bez zadane teme. Postavljena je u Malom pogonu Tvornice kulture, a za otvorenje je potrebna karta koja se može podići u Studentskom zboru Fakulteta.

Na raspisani natječaj pristigla je 161 fotografija od 35 autora. Stručni žiri u sastavu prof. Hrvoje Žučka, fotografa Ivana Posavca i fotografkinje Ane šesto odabrao je 19 fotografija od 13 autora. Autori čije se radovi izlažu su: Iva Balent, Saša Borenović, Katarina Juričić, Petra Jurić, Lidija Lončarić, Vesna Karavanić, Vatroslav Katić, Ena Mrakužić, Ana šefček, Vedran Tolić, Katja Vretenar, Franjo Zajec i Mateja Zvirotić.

Izložba je otvorena do sredine lipnja, a na samom otvorenju nakon pozdravnog govora dekana fakulteta i organizatora, publika je glasala za najbolju fotografiju čiji je autor dobio simboličan poklon, lomo fotoaparat.

No Concept fotografska izložba zamišljena je bez bilo kakvog koncepta. Njena svrha je otvoriti put sadašnjim studenticama i studentima FPZG-a, današnjim fotografskim amaterima, sutrašnjim medijskim profesionalcima, u svijet koji će biti povezan s njihovom profesijom.

Dekan Fakulteta Nenad Zakošek istaknuo je ovo kao hvalevrijedan projekt, naglasivši kako je bitno da u njemu sudjeluju studenti novinarstva, ali i politologije.

Naslovna fotografija: Vatroslav Katić


Odgovori