Impresivan popis izvoača za 20. Porin, najveći glazbeni show godine

Trenutno pregledavate Impresivan popis izvoača za 20. Porin, najveći glazbeni show godine

20. dodjela Porina održat će se ove subote u Rijeci. Jubilej će biti posebno svečan: uz najviše izvoača i najviše pjesama na bilo kojem Porinu dosad, izravni televizijski i radijski prijenos ići će na HTV 1 i HR 2.

Biti će to pravo slavlje kvalitetnih glazbenih izvedbi, na kojemu će, uz aktualne nominirane, nastupiti i neka poznata imena koja su u prethodnim porinovskim izdanjima ovjenčana nagradama.

Na impresivnoj listi izvoača nalaze se tako i dugotrajna legendarna imena domaće glazbe ali i mlade nade koje će sudjelovati u glazbenom spektaklu za pamćenje: Ana Rucner, Arsen Dedić, Borna šercar, Cubismo, Đani Stipaničev, Elvis Stanić, Goran Rukavina, Ivana Kindl, Josipa Lisac, Klinci s Ribnjaka, Mario Huljev, Marko Tolja, Massimo, Matija Dedić, Mayales, Natali Dizdar, Neno Belan &; Fiumens feat. Ljetno kino, Nola, Novi fosili, Parni valjak, Pavel, Radio Aktiv, Urban &; 4, Tony Cetinski, Zbor HRT-a i Željko Bebek.

Neki će od njih pjevati svoje pjesme, aktualno nominirane za Porin u nekoj od 50 kategorija – drugi će u novim aranžmanima izvesti pjesme koje su obilježile Porin i domaću glazbu kroz proteklih 19 godina.

Uz objavu pobjednika u svim kategorijama, bit će dodijeljeno i 5 nagrada za životno djelo: njih su zaslužili Stanko Selak, Stjepan Jimmy Stanić, Rajko Dujmić, Veljko Despot i Vladimir Kranjčević. Dva posthumno dodijeljena Porina za životno djelo već su, krajem ožujka, uručena obiteljima Anele Potočnik i Dražena Boića.

Dani Porina i hrvatske glazbe u Opatiji i Rijeci počinju i prije subote. Organizatori posebno pozivaju na koncert kojeg Porin u partnerstvu s Podravkom poklanja Kvarneru u četvrtak 9.svibnja kada će višestruki dobitnik nagrade Neno Belan uz prateći bend Fiumens te glazbene goste/prijatelje na Ljetnoj pozornici u Opatiji napraviti veliku unplugged feštu , na koju će ulaz biti besplatan.

Iste večeri u klubu Sax! u Zagrebu održat će se koncertni session In Memoriam Dražen Vrdoljak, u spomen na jednog od osnivača nagrade, glazbenog kritičara i novinara preminulog prije 5 godina. Ulaz je takoer slobodan za sve Draženove prijatelje i štovatelje.

Petak 10. svibnja u Opatiji obilovati će press konferencijama, najavama novih projekata, koncertima i zabavom do kasno u noć.

Sve naravno kulminira svečanom dodjelom nagrade u subotu 11. svibnja od 21 sat u dvorani riječkog Centra Zamet, kao i prošle godine.

Tamo će se za ovu “okruglu“ obljetnicu ponovno ujediniti svi glazbeni žanrovi, uključujući i klasiku i jazz.


Pripremila: Vlatka Vužić

Odgovori