HOME EXCHANGE u Hrvatskoj

HOME EXCHANGE u Hrvatskoj

Home Exchange priča počela je prije 20 godina. Tada se zamjena dogovarala putem pisama i telefonskh poziva, a ponude kuća i stanova bile su u katalozima. Dolaskom internet ere, cijela priča se pojednostavila jer danas se zamjena može dogovoriti i jednim klikom miša.

Kada se Amerikanac, Ed Kushins, 1992. godine vratio sa svoje prve zamjene u Washingtonu, odlučio je pokrenuti svoj vlastiti portal za zamjenu i tada je pokrenut HomeExchage.com. Kroz godine, rasle su i podružnice, a danas ima 16 stranica na različitim jezicima, meu kojima je i hrvatska stranica MijenjamVikendicu.com.

Danas, u travnju 2013.godine, na stranici je preko 45.000 ponuda iz skoro 154 zemlje diljem svijeta. Godišnje se ostvari preko 250.000 zamjena , a brojka svakim danom raste.

Hrvatska stranica je pokrenuta 2011, a priča o počecima je vrlo zanimljiva. Predstavnica Home Exchange za Hrvatsku, Rujana Ljubić, dijeli s nama svoju priču.

Kao mala slušala sam priču mamine prijateljice koja je mijenjala svoju kuću na moru za smještaj u Parizu i time sam ostala fascinirana. Kako genijalna ideja i to još besplatno!!! U današnje vrijeme zvuči nevjerojatno da možete putovati po svijetu i da imate besplatan smještaj i to čak u 154 zemlja. Uskoro ćemo se moći pohvaliti s brojkom od 100 ponuda iz Hrvatske. Radimo na novom dizajnu i pripremamo velika iznenaenja za postojeće i nove članove.

Vrata u ovaj svijet zamjene otvorili smo s našom kućom na Hvaru. Predložila sam svojim roditeljima da ju stavim u ponudu za zamjenu kako bih mogla jeftinije putovati sa suprugom i djecom, a oni su ideju prihvatili.

Stavili smo slike na stranicu, upisali tekst, kada i gdje želimo ići i već prvi dan stiglo je par ponuda. Meu prvim ponudama bila je i jedna lijepa kuća u Kaliforniji i odgovorili smo da za sada nismo zainteresirani za posjet SAD, a potom sam vidjela da u potpisu kao ponuač stoji Ed Kushins. Ime mi je zvučalo poznato. U tom trenu sam shvatila da sam odbila predsjednika Home Exchangea i počeli smo daljnju komunikaciju koja se poslije razvila u ideju da zamjenu kuće, stana, vikendice dovedemo u Hrvatsku i tako je sve počelo.

Suprug, prijatelj Marko i ja, preveli smo stranicu i pokrenuli cijelu priču u Hrvatskoj. Danas imamo skoro 100 članova i vjerujem da će se redizajnom i novostima koje ćemo pustiti u svibnju , brojka samo povećati.

U Kaliforniju nismo išli, ali bilo je lijepo ove godine provesti 3 tjedna u Americi na konferenciji Home Exchange u Južnoj Karolini i dalje produžiti na egzotični Barbados s dvoje male djece.

Ljeto u francuskoj Provansi, vikend u Austriji, uživanje u jacuzziju s pogledom na švicarske Alpe, tjedan dana u Parizu…. Sve nabrojano samo su neke od destinacija koje smo posjetili. Zamjena ne mora biti istovremena, sve je stvar dogovora dviju strana.

Najbolje je zamijeniti ljeto za zimu, ili obrnuto.

Upite dobivamo sa svih strana svijeta, od Hrvatske do Novog Zelanda. Nedavno smo dobili upit za zamjenu s brazilskom plantažom kave, a meu top upite za zamjenu koje smo zaprimili izdvojila bih onaj s Kukovih otočja, koji su udaljeni kojih 10 sati leta od Novog Zelanda!

Primati, slati zahtjeve za zamjenom, steći prijateljstva diljem svijeta, s Home Exchange-om otvarate horizonte o kojima niste uopće niti sanjali, kaže nam Rujana.

Iza mene i moje obitelji su brojne zamjene, a ono što mi se najviše svia je to što na koju god destinaciju došli imamo komoditet. Nismo skučeni u jednoj sobi, ručamo i večeramo kada to nama paše i uživamo u ulozi lokalnih ljudi jer ono što doživite zamjenom ne može se mjeriti s klasičnim turističkim aranžmanima.

Da biste postali član portala MijenjamVikendicu.com. potrebno je ponuditi u zamjenu svoju kuću, stan, vikendicu, apartman uz uplatu 3 -mjesečnog članstva (180kn) ili godine dana (480 kn).

Za čitateljice i čitatelje časopisa Ženska posla Home Exchange daruje popust na godišnje članstvo od 30%!

Za ostvarenje istog (uz napomenu da ste članak pročitali na našem portalu), javite se predstavnici za Hrvatsku, Rujani Ljubić na mail adresu: rujana@mijenjamvikendicu.com.

Želimo vam puno uspješno dogovorenih zamjena i SRETAN PUT!

Više o Mijenjam vikendicu doznajte na njihovoj web stranici i službenoj FB stranici

Odgovori