Na samoj plaži, u idiličnoj borovoj šumi od kraja svibnja otvoren je novi bistro Mirakul u kojem nema pizze, ćevapa, kebaba i ostalih jela koji su nažalost postali i u nas klasična turistička ponuda. Bistro Mirakul je mjesto gdje preko dana u pauzi od kupanja možete pojesti pet vrsta salata, club sendvič ili tortillu wrap, a navečer se pretvara u bistro s ambicioznim jelima poput janjećih kotleta i tune s koricom od sezama.
Ideja je da Mirakul ponudi Makarskoj jednu novu svježinu i malo drugačiju ponudu, od shabby chic ureenja do opuštene atmosfere. Jelovnik je prilagoen tom stilu i ne ulazi u sferu pretencioznog kuhanja i nepoznatih namirnica.
Jelovnik i vinsku kartu je sastavio Tomislav škunca – škuf a za Chefove je preporučio i obučio natjecatelje druge sezone Masterchefa Marka Mateia i Ivanu Čuljak. Marko zbog iskustva ima glavnu riječ u kuhinji ali kad su slastice u pitanju Ivanina je zadnja.
Na meniju je nekoliko predjela, poput bruschetta s konfitiranom tunom i slanim srdelama, carpaccio s rikulom i paškim sirom , spicy juha od rajčice… Ideja je klasičnom i poznatom jelu dodati neki twist i malo iznenaditi nepce.
Mirakul je i nas iznenadio poslavši nam jedan svoj recept! Dobar tek!
Tuna steak sa koricom od sezama i papra, pire od celera i peršina, emulzija Ponzu
Sastojci:
Tuna
Sezam
Mix papra
Peršin
Celer
Krumpir
Maslac
Naranča
Soy sauce
Mirin
Maslinovo ulje
Svježi korijander
Klice
Češmjak
Limun
Tunu počistimo, koristimo srednji, debeli dio ombola. Narežemo steakove 180-200 g., mariniramo ih u maslinovom ulju, češnjaku, ploškama limuna. Pečemo na roštilju RARE, uvaljamo jednu stranu u mix začina (cvijet soli, tostirani sezam i drobljeni mix papra).
Pomiješamo sok naranče, soy sauce, mirin, maslinovo ulje , svježi korijander te sol i papar. Blendiramo emulziju.
Celer ogulimo i narežemo na kockice, dodamo i jedan krumpir (da bude kremozniji), kuhamo u posoljenoj vodi, procijedimo i razradimo u pire te umontiramo hladni maslac .
U slast!