GRADU NA DAR – koncert Zagrebačke filharmonije povodom Dana grada Zagreba

Trenutno pregledavate GRADU NA DAR – koncert Zagrebačke filharmonije povodom Dana grada Zagreba

U srijedu, 29.05. Zagrebačka filharmonija na prostoru novoizgraenih fontana održala je svečani koncert povodom Dana Grada Zagreba te se tako naš filharmonijski orkestar br. 1 i ove godine pridružio svečanosti kojom je obilježen dan Grada čije ime s ponosom nosi.

Već od 17h posjetitelji su mogli uživati u opuštenom druženju i uživanju praćeno bogatim kulturno-zabavnim programima, a u 20.30 sati svečanim koncertom Zagrebačke filharmonije.

Na koncertu “Gradu na Dar“ , Zagrebačka filharmonija je pod ravnanjem maestra Ive Lipanovića, uz solističke nastupe sopranistice Valentine Fijačko i tenora Domagoj Dorotić izvela najljepše operne arije i valcere iz Verdijeva Nabucca i Rigoletta, Leharove Zemlje smješka i Veselih udovica, Simfonijsko kolo Jakova Gotovca, Jelačić marš Johanna Straussa te nagraena velikim pljeskom okupljene počastila bisom i to izvedbama: La Traviata Giuseppe Verdija i dobro poznatim zagrebačkim pjesmama Moj Zagreb tak imam te rad i Serbus dragi Zagreb moj.

Karizmatični maestro Lipanović sjajno je vodio orkestar i animirao publiku da se pjesmom i pljeskom pridruže izvedbi svih skladbi.

Sudeći prema posjećenosti i interesu koncerta za njegov roendan, Zagreb uistinu nije mogao dobiti ljepši roendanski poklon svojih graana.

Odgovori