Godišnji odmori

Trenutno pregledavate Godišnji odmori
Naša Rosie se vratila sa godišnjeg odmora, odmorena i punih baterija te je spremna za nove radne pobjede. Od sada ju ponovo možete čitati u redovnom terminu na našem portalu!
Godišnji odmori – odmak od surove zbilje, vrijeme opuštanja, nerada, uživanja u najmoćnijem afrodizijaku, sunčeku i njegovim popratnim pojavama, polugolim muškarcima i obnaženim ženama s pripadajuće preplanulim atributima, od kojih nam se oči šire a tijela žude za…
Hmmmm, recimo za nečim kompleksnijim od pukog odmora. Ako zanemarimo tu tjelesnu izraubanost (zbog cjelogodišnjeg hrbanja), ljeto kao da je stvoreno za upuštanje u nove ljubavne pustolovine, ali i za podgrijavanje postojećih “stabilnih“ veza. Zanimljivo je da su u ljetnim mjesecima novine i tiskovine preplavljene znanstvenim objašnjenjima zašto naše tijelo tako luđački žudi da se na temperaturi koja doseže plus 45 u hladu, još više nahajca i ušvica.
Unatoč uvriježenu mišljenju da je GO izmišljen i postoji samo da bi se hedonistički uživalo na vrućini i pogledima na preplanula tijela polugolih muškaraca i žena, a svaki fizički kontakt poziva na slatki grijeh, primjeri iz života ukazuju upravo na suprotno.
GO vrlo lako može postati izvorom stresa i dubokih frustracija. Svi parovi koje poznam ove su se godine teško zakrvili, pa umjesto da uživaju u suncu, moru i podmlatku koji se praćaka u valovima, većinom sam se naslušala varijacija na temu, copy-paste priča dragih mi prijateljica.
Zaplet radnje ( odlazak na ljetovanje ), mjesto (jedan od turističkih bisera Jadrana, prenapučena javna plaža ) i vrijeme ( srpanj i kolovoz) radnje podudara se, baš kao i glavni likovi (roditelji s djecom – malom i velikom). Raspleti (trzavice, povišeni tonovi, svađe, prijetnje rastavom braka) variraju po potrebi i zahajcanosti.
Njegov albino osjetljiv ten ne može se izlagati opakim sunčevim zrakama. Ona ga uvjerava kako će ga zaštiti faktorom 9999, tako da se njegova snježnobijela put neće zroštiljati i spržiti, no on oštro protestira. Ne podnosi kreme i zato je bolje da se makne sa sunca. Uputno je kloniti se i javnih plaža jer je jednom prilikom (kad je bio mali) dobio gljivice na nogama. Siroček koji nikako ne podnosi vrućinu i sunce nema ništa protiv sjediti na užarenoj rivi jer tu se ‘ladi gemištom i čašicom bevande.
Nadalje, nju izluđuje što on ne iskazuje nikakav interes za zbližavanje s malim bićima, tzv. vlastitom djecom. Slike s ljetovanja bit će uokvirene i krasit će njegov radni stol! Sasvim dovoljan podsjetnik na ljetne radosti, zašto ona to tako teško shvaća?
Nadalje, on je alergičan na sve što ime veze s morem, pogotovo na morsku sol jer mu nagriza kožu i iritira njegove okice. Nema šanse da ronja po morskom dnu i gleda zahrale limenke, morske krastavce i unezvjerene ribice. Jedrenje s dečkima, kao i prošlogodišnji team building na Kornatima ne računa se!
Ako se gospodin ipak udostoji doći na plažu, ona će poludjeti zbog njegovih pohotnih pogleda i utapanja u jezeru sline. On će se braniti rukama i nogama – kao nije on kriv što je izložen takvim agresivnim vizualnim efektima, silikonskim ljepoticama u toplesu i tangama. U jednoj crnohumornoj podvarijanti izvjesnom je gospodinu pao mrak na oči kad je u gomili polugolih obnaženih ljepotica ugledao svoju kćer ( dite je preko noći poraslo, a?) kako izmjenjuje nježnosti s nekim mišićavim momkom. Inače fin i suzdržan, nije se mogao suzdržati pa je izbio pravi “mali“ obiteljski incident i ljetovanje se naprasno prekinulo.
Zbog svega gore navedenoga njoj je već dosta prenapučene plaže, napuhavanja luftića, krema i stalnog mazanja, kupanja, kao i neprekidnog strahovanja od toga da joj netko ne stane na glavu, da se dijete ne utopi, da ga ne pojede morski pas, da ga netko od divljih skakača ne potopi i blablabla. Naravno da ovako živčano rastrojena nema snage kuhati pa je on izvodi na romantičnu večeru. I dok njoj svježa riba na gradeli draži nepce i konačno se smiruje uz čašu dobrog dalmatinskog vina, on naručuje ćevapčiće, a djeca radosno plješću, mljac, mljac!
Ona opet urla, sva izvan sebe, nazivajući ga primitivcem, jer kako samo pored bijele ribe, izvora fosfora i fosfata, domaće blitve na lešo s maslinovim uljem on proždire tu mašćobu, a njegov kolesterol, a začepljenje vena, a dijeta?
Njezini krici gube se u jecaju djece koja strahuju da će ostati bez pomfrita s kečapom i ćevapa pa krenu plakati iz petnih žila…
Eto, drage moje, nekima je možda dosta ljetovanja, ali u svakom slučaju većina nas ipak jedva čeka sljedeće morske radosti…
Rosie Kugli
Ženska posla

Odgovori