FIKTIV

Trenutno pregledavate FIKTIV

Povodom 11 godina postojanja, studio za grafički dizajn i razvoj interaktivnih sustava Fiktiv organizira prvu samostalnu izložbu u zagrebačkoj Gliptoteci HAZU (Galerija IV).

Otvorenje će se održati 6. travnja 2013. godine u 11h, a izložba ostaje otvorena do 12. travnja 2013.

Za kvalitetnu glazbenu pozadinu pobrinut će se Nick Colgan, osnivač i direktor The Garden Festivala. Prigodno dizajnirani koktel kreirala je Ana Ugarković.

O Fiktivu

Fiktiv je kreativni studio za dizajn, vizualne komunikacije i razvoj interaktivnih sustava. Postoji 11 godina a njegov sedmeročlani tim radi s američkim, norveškim, njemačkim i hrvatskim klijentima.

Osnivač studija je Andrej Filetin koji je diplomirao slikarstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu s nagraenim radom. U Fiktivu mu se pridružuje Marko Vuković kao partner za razvoj interaktivnog dijela poslovanja s preko 15 godina iskustva u tom području.

Studio godinama surauje s arhitektima Penezić i Rogina koje je, meu ostalim, dva puta pratio na Venecijanskom bijenalu – prvi put kao autor interaktivnih dijelova izložbe, a drugi put kao autor dizajna knjige i kompletnog vizualnog nastupa.

Od samog početka Fiktiv prati i zadarski klub The Garden odnosno The Garden Festival (www.thegardenfestival.eu) kojem je pomogao izgraditi jedan od najjačih hrvatskih ali i europskih brendova u svijetu glazbenih festivala.

Fiktiv ima veliko iskustvo u razvoju i izradi kompleksnih web stranica i platformi. Neke od relevantnih web stranica su, meu ostalima, culturenet.hr, Study in Croatia, stipendije.info, ShoeBeDo.hr.

Izložba 11 točaka zamišljena je kao meandar dogaaja, ljudi, projekata i ideja koje su u prostoru, vremenu ili paralelnim svjetovima na neki način vezane za studio Fiktiv. Zanimljiv i dinamičan postav osmislio je tim studija u suradnji s arhitektonskim uredom Penezić i Rogina. Izložba ima dizajnerski karakter te koristi nove medije u kombinaciji s jakom vizualnom komponentom.

Od 11 glavnih točaka (koliko je godina otkad Fiktiv postoji), dvije su interaktivne, jednu ćete moći ponijeti sa sobom, a kroz ostale ćete se trebati probijati.

Dosadašnja priznanja, izložbe i nagrade FIKTIV – u:

Nagrade

  • Art Directors Club New York, Young Guns 5 (Andrej Filetin)

  • 37. Zagreb Salon (Nagrada Salona)

Grupne izložbe

  • 24. Meunarodno bijenale grafičkog dizajna u Brnu

  • Zgraf 10, Meunarodna izložba grafičkog dizajna i vizualnih komunikacija

  • Izložba hrvatskog dizajna 02 i 03

  • 5. Bijenale medija i arhitekture u Grazu


Odgovori