Festival Lent u Mariboru

Festival Lent u Mariboru
16 dana i 16 noći, koje nećete zaboraviti čitavu godinu!
Svake godine Festival Lent kao čarolijom promjeni Maribor u sasvim poseban svijet. Lent je najveći slovenski festival i jedan od najvećih festivala u Europi.
Od 22. lipnja do 7. srpnja 2012 imati ćete mogućnost vidjeti, čuti i osjetiti jedinstven odabir priredbi, izmeu ostalog i koncerte jazz glazbe, rocka, popa, klasične i etno glazbe; večer kantautora i šansona; kazališne i plesne predstave; dramska i lutkarska kazališta; kreativne radionice za djecu; sportske dogaaje i još mnogo toga. U okviru festivala Lent odvijaju se i meunarodni folklorni festival Folkart, jazz festival Jazzlent i festival uličnih kazališta Ana Desetnica. Priredbe se odvijaju na više od 30 prizorišta po cijelom gradu.
I ove godine na Lent dolaze svjetski poznate zvijezde, izmeu ostalih i r&;b i soul pjevačica Macy Gray, nova portugalska fado zvijezda Anu Mouru, zvijezda bluesa Lucky Peterson, Jamaican Legends and Bitty Mc Lean, meunarodne jazz zvijezde John Scofield, Erik Truffaz, Dhafer Youseff i mnogi drugi.
Uživati možete na bilo kojem od brojnih koncerata na Glavnoj pozornici na Dravi ili prošetajte po slikovitim ulicama grada i prepustite se čarolijama uličnih umjetnika. Ako osjetite umor i zaželite kratak bijeg od šarenog festivalskog dogaanja, Pohorje vam nudi odlične mogućnosti za odmor i uživanje u odličnom kulinarstvu i vinu.
Cijena festivalske karte je nevjerojatnih 20 EUR, dnevna karta je 15 EUR, ali u obje nisu uključene neki koncerti za koje se plaća posebna karta (primjerice, festivalska karta + Macy Gray je 30 EUR, samo Macy Gray pa 25 EUR), ali napominjemo da su neke svirke (odnosno neke pozornice) u potpunosti besplatne.
Utorak, 3.7.
MACY GRAY (USA)
THE BAMBI MOLESTERS (CRO)
TADEJ VESENJAK (SLO)
BORUT MORI &; IGMAR JENNER (AUT, SLO)
Četvrtak, 5.7.
PERO LOVšIN (SLO)
MI2 (SLO)
TIDE (SLO)
Petak, 6.7.
PANKRTI (SLO)
RES NULLIUS (SLO)
MAGNIFICO &; SRPSKI VOJNI ORKESTAR STANISLAV BINIČKI (SRB, SLO)
Subota, 7.7.
LUCKY PETERSON (USA)
THE SKATALITES (JAM)
MAGNIFICO
ZORAN PREDIN &; COVER LOVER

Odgovori