EKOLOGIJA na dječji način

Trenutno pregledavate EKOLOGIJA na dječji način

“Snaga čistoće za čistu energiju“ projekt je tvrtki Henkel Croatia i Konzum kojim žele potaknuti djecu u dječjim vrtićima na kreativnost vezanu uz ekologiju te očuvanje okoliša.

U sklopu humanitarnog projekta održat će se natječaj namijenjen svim dječjim vrtićima u Republici Hrvatskoj, koji bi sudjelovali u natječaju slanjem prijedloga scenarija odnosno teksta predstave na temu ekologija i očuvanje okoliša, a koju bi osmislila vrtićka djeca uz pomoć svojih odgajatelja. Sudionici natječaja moći će svoj rad poslati putem elektronske ili redovne pošte kao pisani scenarij ili već odglumljenu predstavu snimljenu na DVD-u.

Predvieno je da se čak 31 vrtić koji će sudjelovati u natječaju nagradi za svoj trud i doprinos. Tako će 30 vrtića prema odabiru žirija osvojiti eko kutak (u sklopu kojeg će djeca učiti o važnosti razvrstavanja otpada, ali će i uzgajati male vrtove) dok će najbolji vrtić uz eko kutak kao nagradu dobiti i instalaciju solarnih ćelija.

Helena Grahovac, direktorica prodaje poslovnog sektora za pranje i čišćenje u domaćinstvu tvrtke Henkel za regiju Adria, izjavila je na predstavljanju ovog projekta kako tvrtka Henkel nastoji voditi brigu za okoliš te potaknuti sve, a posebice najmlae da od malih nogu shvate koliko je važno da okoliš u kojem živimo održimo čistim. Upravo na temelju ovakvih razmišljanja već niz godina Henkel provodi projekte vezane uz ekologiju te pruža potporu projektima i udrugama koje se bave upravo ovim područjem.

Tvrtka Konzum, kako je istaknula Helena Klarić, pomoćnica direktora Poslovnog područja prodaje i investicija tvrtke, ponosna je na još jednu suradnju s Henkelom u projektu koji je ovog puta usmjeren na ekološku edukaciju djece već od najranije dobi.

U projektu mogu sudjelovati i kupci Konzuma budući da će dio prihoda od prodaje Persila i Somata biti odvojen za potrebe akcije “Snaga čistoće za čistu energiju“

Natječaj je otvoren do 31. siječnja 2013. godine.

Odgovori