Dve Cvoke – prvi zagrebački studio rukotvorina krenuo s radom

Trenutno pregledavate Dve Cvoke – prvi zagrebački studio rukotvorina krenuo s radom

Dve Cvoke, prvi zagrebački studio rukotvorina, jučer je službeno krenuo s radom. Studio će nuditi kreativne ‘uradi sam’ radionice i tečajeve, za odrasle i djecu, ali i organizaciju neobičnih dječjih roendana i team-buildinga za tvrtke te zanatske radionice za turiste. U samom centru Zagreba, u Berislavićevoj ulici, radionice će održavati dvije poznate domaće kreativke Ivona Biljuš i Marina Krmpotić.

Biljuš i Krmpotić glavne su urednice prvog hrvatskog magazina za promicanje handmade kulture – do!ts magazina, čije je drugo tiskano izdanje dostupno za narudžbe na www.dots.com.hr, dok su ‘Dve Cvoke’ prirodan nastavak s ciljem popularizacije handmade odnosno ‘uradi sam’ kreativne kulture. Kako meu odraslima, tako i meu djecom. Ideja studija je vraćanje zanata u centar grada, s naglaskom na učenje umješnosti i rukotvorstva, ne samo kao mjesto za edukaciju i zabavu, već i kao mjesto za odmaranje i ‘bijeg od svakodnevnice’.

Jučer je održano službeno otvorenje Dve Cvoke, na kojem je prisustvovalo 60-ak osoba. Okupljene je zabavljao Radio808, komičar Goran Vugrinec, a upriličena je i nagradna tombola. Povodom otvorenja, Ivona Biljuš, jedna od ‘Cvoki’, naglasila je kako studio nudi priliku svima da se kreativno izraze.

Svako dijete je kreativno, samo mu treba dati priliku. Isto je i s odraslima, koji bi često voljeli napraviti neku rukotvorinu, naučiti novu vještinu, ali ne znaju odakle bi i gdje bi počeli. Dve Cvoke neće nuditi kompleksne tečajeve na kojima se vještine uče zasebno, već će posjetitelji moći kroz pojedine projekte, poput ukrašavanja tenisica ili izrada kutija za nakit, naučiti nekoliko ‘handmade’ tehnika – izjavila je Ivona Biljuš.

Suosnivačica Marina Krmpotić dodala je kako će Cvoke biti prostor za zajedničko druženje odraslih sa svojom djecom.

Vrijeme koje provodimo sa svojom djecom može biti puno više od zajedničke šetnje ili igre. U Dve Cvoke nudimo radionice za odrasle i djecu, a iskustvo i nekoliko pokusnih radionica su pokazali kako je vrijeme koje majke i očevi provedu sa svojom djecom u kreativnom radu prije svega inspirirajuće, opuštajuće te snažno zbližava roditelje i djecu – kazala je Marina.

Uz Ivonu Biljuš i Marinu Krmpotić kao glavne voditeljice radionica, logistički stoje i suosnivači Daria Papo te Nebojša Grbačić. Sama ideja za projekt proizašla je iz iskustva s do!ts magazinom koje je pokazalo da publika zainteresirana za ‘uradi sam’ kreativno izražavanje postoji, ali je mjesta za realizaciju izuzetno malo. Misija Dve Cvoke je promijeniti to i pružiti priliku svima da se kreativno izraze, nauče nešto novo, daju ‘posla rukama i zaborave na brige’, te prije svega da se osjećaju ugodno i opušteno. Ponuda početnih radionica, kao i prijave na iste, moguće su putem web stranice www.dvecvoke.hr.

Odgovori