Drugi susret Žene u biznisu 2012

Drugi susret Žene u biznisu 2012

Vidite li stakleni strop i Postoji li neženski posao glavne su teme drugog susreta “Žene u biznisu 2012.“ koji se u organizaciji Lidera i suorganizaciji EBRD-a održava 6. prosinca u hotelu Westin u Zagrebu.

Nakon uspješnoga prošlogodišnjeg susreta i ove godine okupit će se vlasnice, direktorice i menadžerice kompanija te pokretačice uspješnih projekata u regiji čije će iskustvo i pogledi na biznis pokazati da su nepravedno zapostavljene na visokim položajima u većini kompanija.

Glavne su gošće susreta LJERKA PULJIĆ, starija izvršna potpredsjednica Strategijske poslovne grupe i marketinga iz Agrokora, MANI GOTOVAC, uspješna kritičarka, dramaturginja, teatrologinja i književnica, te DRAGIJANA RADONJIĆ PETROVIĆ, posebna savjetnica ministra financija i ekonomije iz Srbije. One će u razgovorima ‘One on One’ otkriti kako su ostvarile zavidnu karijeru i položaj, kako su uravnotežile karijeru i obitelj te što ih je motiviralo da nastave dalje unatoč zaprekama.

Uvod u konferenciju i živopisne rasprave bit će predavanje pod nazivom “Novi pogled na karijeru“ Dorothy Dalton, suosnivačice tvrtke 3Plus International iz Bruxellesa koja se bavi meunarodnim razvojem i dovoenjem žena na menadžerske pozicije u poznatim svjetskim kompanijama. Njezino bogato iskustvo s meunarodnoga regrutacijskog tržišta te praktični savjeti za poslovne žene sigurno će biti korisni sudionicama na njihovu putu do željenog cilja.

Prvi panel Vidite li stakleni strop razgovor je o zaprekama koje žene u Hrvatskoj moraju preskočiti da bi preuzele odgovorne funkcije u tvrtkama. Na njemu sudjeluju žene čije će preporuke i iskustva biti korisni svim ambicioznim ženama u publici.

Na drugom panelu Postoji li neženski posao okupljaju se žene koje su vrlo uspješne u djelatnostima na koje se gleda kao izrazito ‘muške’. Njihove zavidne karijere srušit će stereotip da u takvim djelatnostima nema mjesta za žene i pokazati kako žene mogu biti vrlo uspješne bez obzira na posao kojim se bave.

Iako postoje brojni primjeri žena koje uspješno upravljaju i najvećim svjetskim kompanijama, posebno u kriznim uvjetima, njihov je udio u ukupnom visokom i višem menadžmentu poprilično skroman.

Upravo zato poslovni tjednik Lider organiziranjem susreta želi istaknuti uspješna iskustva, okupiti i povezati poslovne žene iz regije, potaknuti ih na nove pothvate te tako pomoći povećanju zastupljenosti žena na najvišim položajima.

Susret će obilježiti i predstavljanje tradicionalne Liderove liste 300 najmoćnijih žena hrvatskog biznisa koja se objavljuje osmi put.

Odgovori