Dolasci i… odlasci

Trenutno pregledavate Dolasci i… odlasci

Rosie,

čitala sam vaše kolumne i uvijek sam se znala slatko nasmijati, ali u posljednje vrijeme nije mi baš do smijeha. Zapravo, stalno sam tužna i utučena jer me moj dugogodišnji dečko ostavio. Dešavalo se to i ranije, već smo znali prekidati, odnosno on je odlazio, ali uvijek se vratio. Naša posljednja svađa bila je strašna pa mi se čini da me ovaj put zauvijek ostavio. Nikako to ne mogu prihvatiti – odnosno ne mogu se pomiriti s tim da je gotovo.

Znam da ćete me savjetovati kako trebam krenuti dalje i da on nije vrijedan mojih suza. Sve ja to znam, ali još uvijek se nadam kako će mi se vratiti. Jednostavno ne mogu prihvatiti da me ostavio i ne mogu krenuti dalje. Kao da sam ostala ukopana. što da radim?

****

Draga moja Ukopana,

možda biste zaista trebali ostati ukopani jer, kako čujem, arheologija je opet in. Uvijek postoji mogućnost da vas nakon nekoliko tisućljeća “iskopa“ neki mladi arheolog – a što onda?

Četkicom će očistiti finu prašinu koju ste nakupili čekajući Godota i staviti vas u vitrinu. Ili u starački dom.

A možda ste samo previše, previše puta odgledali film Lessie se vraća kući, jer i dalje čekate da vam se vrati?

Iz pisma vidim da je ovakvih dolazaka/odlazaka već bilo, stoga predmnijevam da se vaš najdraži neće opametiti! štoviše, ako ponovo pokleknete i primite ga natrag, to će mu postati obrazac ponašanja, jer zna da funkcionirate kao dobro uhodan hotel, u kojem je on uvijek dobrodošao!

Sve je to samo vrtloženje mojih košmarnih misli, ali jedno je sigurno – dok vi tako čekate, ne zaboravite, draga moja, da vrijeme curi!

Ako baš želite, i dalje podešavajte svoj život u ritmu njegovih dolazaka i odlazaka (u slobodno vrijeme plačite na kauču i idealizirajte prošlost), ali mislim da možete puno konstruktivnije provoditi svoje dane! I noći!

Znam kako je svaki prekid bolno i teško iskustvo (ako vas tješi, svatko je to već prošao, jednom ili više puta), no prihvatite – prekidi su zeznuta stvar, ali i prošlo svršeno vrijeme. Isplačite se, nabavite mačku, dubite na trepavicama, promijenite boju kose, posvetite se dobrotvornom radu, ali zakračunajte vrata i više ga ne puštajte u svoj život. I pogodili ste! On definitivno nije vrijedan vaših suza. Resetirajte se i krenite dalje, jer već na jednoj od sljedećih postaja čekat će vas muškarac koji će, za razliku od opisanog primjerka, točno znati što hoće!

by Rosie Kugli

Odgovori