Dobrotvorka godine

Dobrotvorka godine
Regionalna zaklada za lokalni razvoj “Zamah“ ove godine nastavlja inicijativu za dodjelu nagrade Josipa Vancaš – za dobrotvorku godine.
Dobrotvorka godine može biti državljanka RH koja svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu ima pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem sudjeluje u dobrotvornim akcijama ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija osobno daje financijska sredstva za javnu dobrotvornu akciju potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici potiče druge osobe da postanu dobročinitelji.
Nagrada će biti dodijeljena u prosincu, a svoj prijedlog kandidatkinje možete poslati do 30. 11. 2012. Proces izbora je javan – na internetskoj stranici www.dobrotvorka.zamah.hr svaki će posjetitelj moći dati svoj glas jednoj od predloženih kandidatkinja.
Za prošlogodišnji je izbor bilo predloženo osam kandidatkinja, osam sjajnih žena koje su, svaka u svojoj okolini i svojem području djelovanja, zadužile svoju zajednicu i zaslužile kandidaturu za dobrotvorku godine. Izbor je to koji nema pobjednika, a pobjeda je samo poticaj – kao što kaže dobrotvorka 2011. godine Renata Maretko: “Vrednovanjem i naglašavanjem dobrotvornog rada podsjećamo na to da je dužnost i obaveza svakog čovjeka, ali isto tako i radost, pridonijeti dobrobiti i blagostanju zajednice u kojoj živimo.“
U današnjem vremenu socijalne neosjetljivosti okrenimo se oko sebe, pronaimo dobre primjere žena koje nesebično daruju svoje znanje, slobodno vrijeme, ali i novac za potrebe zajednice. Predložite za titulu dobrotvorke godine ženu koja je svojim radom i djelima dobar primjer drugima.
Zaklada poziva sve zainteresirane da se pridruže i pomognu svojim prijedlozima, te sudjeluju u izboru.
“Jer uloga je dobrotvora kao i uloga žene same; da malim djelima, ali velikom ljubavlju, daje kvalitetu svijetu i razvoju zajednice.“ (R. Maretko)
Za sve informacije, pitanja, prijedloge, pohvale i pokude možete se javiti u Zakladu Zamah, Svačićev trg 3, na e-mail adresu zamah@zamah.hr ili telefonom na br. 01/3646-237.

Odgovori