Dobitnici 20. Porina!

Dobitnici 20. Porina!

U slavljeničkoj atmosferi riječke dvorane Zamet proglašeni su dobitnici 20. Porina.

Na jubilarnoj dodjeli izvoači su ravnomjerno raspodijelili nagrade. Album “2” je Mayalesima, i njihovom producentu Cocu Mosquitu donio čak tri Porina: onaj najvažniji, za album godine te za najbolji alternativni album i najbolju produkciju.

Pjesma “Ulicama grada (pjesma sreće)” je Neni Belanu &; Fiumensima i njihovim gostima Ljetnom kinu priskrbila Porina za najbolju pjesmu, dok je status najboljeg novog izvoača pripao Mariju Huljevu.

Hit godine je zahvaljujući impresivnoj podršci brojnih fanova pripao Općoj opasnosti za skladbu “Tvoje ime čuvam”.

Radojka šverko je uz Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu dobila i onaj za najbolji koncertni album. Osim Lada koji je osvojio najviše Porina, čak četiri, višestruki dobitnik je i gitarist Viktor Vidović s tri Porina (dva u klasičnim kategorijama s Tomislavom Radićem). Još po dva dobili su Klapa Cambi (Kaštel Kambelovac), koja je osvojila Porine za najbolji album zabavne glazbe i najbolju klapsku izvedbu.

Po dva Porina imaju i producent Igor Ivanović, Urban &; 4 (najbolji rock album i najbolja izvedba grupe s vokalom), Elvis Stanić za skladbu Brod u boci (aranžman i snimka), te Matija Dedić &; Jazz orkestar HRT-a za album Family i istoimenu skladbu .

Najbolja muška vokalna izvedba je i ove godine otišla u Massimove ruke, dok je Tonyju Cetinskom pripao Porin za najbolji pop album.


Odgovori