Djelatnici dm-a i graani u volonterskoj akciji – Očistimo hrvatske vode zajedno u 4 hrvatska grada

Trenutno pregledavate Djelatnici dm-a i graani u volonterskoj akciji – Očistimo hrvatske vode zajedno u 4 hrvatska grada

Volonterska akcija “Očistimo hrvatske vode zajedno“, održana 23. ožujka u šibeniku, Karlovcu, Varaždinu i Osijeku, okupila je više od 200 volontera, koji su čistili lučicu Mandrač (šibenik), divlje odlagalište otpada u naselju Drežnik (Karlovac), Zimsku luku (Osijek) i Gradsko jezero Aquacity (Varaždin).

Osijek

Graani su se pridružili djelatnicima dm-a u akciji čišćenja vodenih površina, a stručnu podršku pružili su im ronioci udruge “Dinaridi-DISKF“. Velikoj akciji čišćenja prethodio je edukativni dio dm H2O turneje koja je na svom vodenom putu motivirala graane da se pridruže akciji te ih educirala o važnosti zaštite i očuvanja vodnih bogatstava.

dm green city project, u sklopu kojeg je održana volonterska akcija, u travnju će obilježiti Dan planeta Zemlje na zagrebačkom Cvjetnom trgu, a u svibnju najpoznatiji hrvatski dizajneri koji promiču održivu modu organizirati modnu reviju “Lijepa, ako to želim!“. U sklopu projekta dm poziva sve učenike hrvatskih škola da se pridruže ekološki odgovornim aktivnostima u akciji Zeleni korak u sklopu koje će sakupljati stari papir.

Karlovac

Projekt završava već tradicionalno ženskom dm utrkom i dodjelom dm green city nagrada kojom će se odati priznanje najistaknutijim pojedincima, tvrtkama i organizacijama za rezultate ostvarene u očuvanju i zaštiti okoliša.

Kao sveobuhvatnu ekološku inicijativu usmjerenu ka uključivanju graana i edukaciji, dm green city project, podržali su Ministarstvo zaštite okoliša i prirode, Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i Hrvatska gospodarska komora.

Odgovori