Diplomatska berba

Trenutno pregledavate Diplomatska berba
Predsjednik Ivo Josipović u pratnji supruge Tatjane jučer je u Jastrebarskom ugostio četrdesetak veleposlanika akreditiranih u Hrvatskoj u tradicionalnoj Diplomatskoj berbi.
Predsjednika i veleposlanike dočekao je i pozdravio obnašatelj dužnosti gradonačelnika Zvonimir Novosel u Perivoju ispred dvorca Erdödy, a obišli su i obnovljenu Žitnicu koja dodatno krasi jaskanski Perivoj koji se ureivao proteklih godinu dana sredstvima Europske unije. U svojem kratkom obraćanju, gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo što je još jedna Diplomatska berba zaživjela na jaskanskim vinogradima:
Ova Diplomatska berba za naš grad je čast i veliko priznanje ali i prvorazredna promocija, ne samo naših vrhunskih vinara već i ostale turističke ponude u cjelini. Ovo su trenuci kada treba s ponosom izraziti zadovoljstvo što je Jaski već treću godinu za redom ukazana čast da upravo kod nas predsjednik Republike Hrvatske organizira Diplomatsku berbu. Stoga Vas ispred grada Jastrebarskog pozivam da se u našem gradu, ne samo danas već i ubuduće, osjećate dobrodošlima.“, rekao je Zvonimir Novosel.
Državne izaslanike, veleposlanike kao i ostale okupljene jaskance, kratko je pozdravio i predsjednik Josipović rekavši kako mu je drago da ima priliku predstaviti kolegama iz diplomacije turističku ponudu naše zemlje te netaknute ljepote i potencijale pitoresknih gradića kakav je Jastrebarsko.
“Jastrebarsko je prelijep grad koji je puno napravio, kontinurano ulaže infrastrukturu, iznjedrio je ministre i siguran sam da će tako i nastaviti. Došli smo u berbu i znam da nećemo puno ubrati no produbiti ćemo prijateljstvo. Jaska polako postaje gospodarsko i turističko središte i mi ovime to potvrujemo. Isto tako, potvrditi ćemo i da je vino ovog kraja izvrsne kvalitete. Svima želim dobar provod!“, optimistično je zaključio predsjednik Josipović.

Nakon druženja u jaskanskom perivoju, predsjednik, veleposlanici i državni izaslanici uputili su se u berbu groža na imanje obitelji Velimira Jagunića, jednog od brojnih uspješnih jaskanskih vinara. Branje groža uz pjesmu članica KUD-a Okićka Trešnja te u društvu aktualne vinske kraljice Jelene Rožić, za veleposlanike i njihove supruge bilo je pravo zadovoljstvo i nezaboravan dogaaj.

Odgovori