Dani rosea u Zagrebu

Trenutno pregledavate Dani rosea u Zagrebu
In vino veritas, rekli bi stari Latini. A ako je u vinu doista istina, onda tu istinu svakako potražite idućih dva tjedna u restoranu Republica (Gradska kavana Zagreb) na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu gdje se održava manifestacija Dani rosea.
Ljeto je, rosei su ljetna vina čija je ponuda u hrvatskim restoranima relativno slaba, a ima ih sve više na vinskoj sceni. Udruga za kulturu stola i restorana Republica – G.E.T. organizirala je ovu manifestaciju upravo iz razloga kako bi graanima približila hrvatsku ponudu rose vina te im omogućila da ista i isprobaju.
Na Danima rosea moći će se probati vina iz Dalmacije, Istre i Slavonije, a to su:
Korta Katarina
Lijepe je žive i kompaktne ružičaste boje. Izrazito je svježe. Bouquet upućuje na tamno-crveno bobičasto i jagodičasto domaće voće poput jagode i maline. U ustima je vino živo, toplo, suho, ali i sočno te puno. Okusom blago gorkasto.
Senjković
Spoža – nježno ružičasto vino. Na nosu rashlaen čaj od jagoda, bobičastog voća, ruže. Delikatan osvježavajući zarazan. Nježna šumska jagoda u ustima permanentno traje od početka do kraja doživljaja.
Trapan
Rubi rose – vino je laganih malinasto-pink tonova sa jantarnim odsjajem. U mirisu prevladavaju crvena voća (maline, crveni ribiz) i citrusi (crveni grejpfrut), zaokruženi cvjetnim notama. U ustima se osjeća ravnoteža i osvježenje, mineralnost, a završetak je upotpunjen svježim notama crvenog voća.
Degrassi
La vie en rose – vino boje crvenog rubina, voćnih mirisa u kojima se osjeti miris zrelih jagoda i malina te nježni miris ružinih latica. Suh i voćan okus, svojom svježinom odražava tipičnu mineralnost istarske zemlje. Elegantno i izrazito pitko.
Krauthaker
Rose Cuvee – vino iskričave kristalno bistre svijetle ružičaste boje. U mirisu dosta voćnosti, u pravcu svježeg domaćeg tamno-crvenog bobičastog i jagodičastog, ali i koštičavog voća, s finom cvjetnom nijansom. U ustima fino kiselkasto, suho, finale je živahno, ugodno gorkasto.
Kutjevo d.d.
Boja podsjeća na kožicu crvenog luka. Mirisi podsjećaju više na malinu i trešnju, te manje na limun. Okus je blag, ali s dovoljno punoće i dužine trajanja, te ugodne svježine, dopunjen toplinom srednjeg alkohola, izrazito pitak.
Cijene vina kretat će se od 19,00 kn za čašu (0,125 l) Kutjevo Rose-a, odnosno 98,00 kn za butelju, pa sve do 38,00 kn za Korta Katarina Rose, odnosno 235,00 kn za butelju.
Za goste restorana bit će organizirana i nagradna igra. Svaki gost koji za vrijeme održavanja manifestacije naruči čašu bilo kojeg od ovih 6 rose vina, uz svaku naručenu čašu dobit će kupon koji će ispuniti svojim podacima te će svi predani kuponi ući u “bubanj“. U završnici Dana rosea od svih kupona biti će izvučen jedan, koji će osvojiti nagradu –

12 butelja rose vina, po dvije butelje od svake vrste.

Isplati se doći i probati, zar ne?

Odgovori