CRVENI NOSEVI klaunovidoktori

CRVENI NOSEVI klaunovidoktori

CRVENI NOSEVI klaunovidoktori i ove godine u zajedničkoj dobrotvornoj akciji s Farmacia ljekarnama i specijaliziranim prodavaonicama za više dječjih osmijeha u bolnicama

Potaknuti uspješnom prošlogodišnjom suradnjom i ove godine tijekom božićnih i novogodišnjih blagdana u zajedničkoj dobrotvornoj akciji udruge CRVENI NOSEVI klaunovidoktori i Farmacia ljekarni prikupljat će se sredstva za aktivnosti klaunovadoktora u bolnicama.

CRVENI NOSEVI klaunovidoktori su posebno educirani profesionalci (glumci, glazbenici i dr.) koji svojim terapijskim djelovanjem pomažu bolesnoj djeci i roditeljima da se lakše nose sa stresom uzrokovanim bolešću i boravkom u bolnici. CRVENI NOSEVI klaunovidoktori započeli su svoje djelovanje u Hrvatskoj u 2010. godini i od početka svog rada ostvarili su više od 400 posjeta u kojima se izmjenjivalo 13 klaunovadoktora koji su svojim vedrim duhom, smijehom i pažnjom razveselili preko 22.000 djece u hrvatskim bolnicama.

Klaunovidoktori redovno posjećuju bolesnu djecu na Klinici za pedijatriju Zagreb – Rebro, u Klinici za dječje bolesti Zagreb – Klaićeva, Dječjoj bolnici Srebrnjak, Klinici za pedijatriju KBC Sestre Milosrdnice, te dječje odjele KBC Rijeka i KBC Osijek. Povremeno klaunovidoktori posjećuju i ostale dječje bolnice/odjele u Hrvatskoj.

U svim Farmacia ljekarnama i specijaliziranim bolnicama u Hrvatskoj na posebno označenim mjestima prikupljat će se donacije za udrugu CRVENI NOSEVI. Za svaku donaciju graani mogu uzeti spužvasti crveni nosić – simbol klaunovadoktora.

Sva prikupljena sredstva bit će donirana udruzi CRVENI NOSEVI klaunovidoktori za aktivnosti s djecom u bolnicama.

Prošle godine je pomoću ove akcije prikupljen iznos od 36.000,00 kn koji je omogućio klaunovimadoktorima da donesu osmijeh na lice djeci u bolnicama na području cijele Hrvatske!

Ovogodišnja akcija započela je u nedjelju 01. prosinca 2013. i trajat će do utorka 31. prosinca 2013. u svih 67 prodajnih mjesta Farmacie u Hrvatskoj.

Ovom dobrotvornom akcijom omogućit će se veći broj posjeta klaunovadoktora bolnicama u Hrvatskoj kako bi donijeli smijeh i životnu radost bolesnoj djeci i tako pomogli proces njihova ozdravljenja i olakšali im boravak u bolnici.


Odgovori