Crvene čarape ili ženski PMS

Trenutno pregledavate Crvene čarape ili ženski PMS
“Gotovo je, prekinula sam!“ histeričan glas probio je zvučni zid.
“Izluđuje me! To više ne mogu trpjeti! I da znaš da neću! Nisam ja ničija budala…“ Da su njezine riječi bile ubojite, Vlatko bi već svirao harfu u anđeoskom zboru. Nadala sam se da je na vrijeme uteko iz ljubavne gajbice za koju su s takvim oduševljenjem digli kredit po vrlo povoljnim uvjetima i tako se obvezali plaćati harač doživotni Banci Veličanstvenoj.
“što se desilo?“ pitala sam obazrivo. Iva je dugo tražila muškarca svog života. Muškarci njezina života često su ulazili u njezin život, no samo se s Vlatkom odlučila na taj zbilja ozbiljan korak – jer dizanje kredita u današnje doba…?
“Pa je l’ možeš vjerovati da mi je ubacio crvene čarape u mašinu? Više nemam ni jedne bijele gaće!“
Tko danas još nosi crvene čarape? pitala sam se u čudu, no pokušala sam je smiriti: “Sad će te lijepo odvesti u shopping, a ti ćeš izabrati novo donje rublje…“
“Zabranila sam mu da se približava veš-mašini, ovo je već peti put! Možeš vjerovati? Ne može proći ni jedan dan da me ne izbaci iz takta! Neću više!“ urlala je preko telefona.
“A da se malo smiriš?“ pokušala sam najbolje što sam mogla. “Pa nećeš valjda zbog jednih roza gaća odbaciti sve ono lijepo?“ “Ne kažem da nije bilo lijepih trenutaka, da bilo ih je, ali naši se bioritmovi ne poklapaju! On je jutarnji tip i čim ranom zorom zatrepće onim svojim okicama, odmah se baca u akciju! Živcira me kad se mota po kući, kad me onako zaskoči i prekine me u poslu, kad satima sjedi pred kompom, ubija marsijance, igra one svoje glupe igrice! A ja samo radim, rintam i rintam, pretvorila sam se u roba s pregačom…“
“Znam da nije sve tako crno!“ morala sam je prekinuti. “Slučajno znam da imate najbolji, najdivlji i najuzbudljiviji…
“Seks ne može biti glavna spona u nečijoj vezi!“ prekinula je moju misao koja nije imala ama baš nikakve veze sa seksom, no ipak lijepo je znati da neki uživaju…
“Reći ću mu da je gotovo, čim se vrati kući, zapravo čim me odvede u shopping po novo donje rublje….!“ i poklopi mi slušalicu.
Nisam znala što mi je misliti, a kamoli činiti. Danima sam strahovala da će me nazvati, on ili ona, grcati u suzama, secirati i trančirati detalje veze i prekida, ali ništa. Polagano sam počela zaboravljati traumu izazvanu crvenim čarapama, kad sam slučajno naletjela na njih.
Zastala sam u nevjerici. Probijali su se kroz masu ljudi držeći se za ruke i široko se osmjehivali. Nisu izgledali posvađano ni otuđeno. Naprotiv, mogli su poslužiti kao predložak za Colgate White.
“O draga!“ Iva mi se bacila u frenetični zagrljaj. Moje moždane vijuge pokušale su povezati neke nejasnoće u logičnu i smislenu cijelinu. Samo, falila je kockica! Ili dvije!
“Je l’ s vama sve OK?“ diskretno sam joj šaptala na uho.
“O, da, naravno!“ cvrkutala je Iva na krilima ljubavi. “Znaš, imala sam žešći PMS pa sam zato bila malo živčanija!“
“Malo živčanija?“ uzviknula sam vrlo glasno.
Vlatko je samo nehajno slegnuo ramenima i odmahnuo rukom u stilu: ah, što ćeš! “Ti dani u mjesecu! Ivin hormonalni i kemijski balans tih se dana ozbiljno poremeti i moje sunce postaje malo, hm, kako da kažem…?“
“Trknuto?“ upitam tiho.
“Pa prije bih rekao da prolazi kroz stanje manjih psiholoških smetnji praćenih užasnom promjenom raspoloženja“, biranim riječima objašnjavao mi je stanje koje prolazim svaki mjesec. I tako već godinama!
“I kako se… hm… borite protiv toga?“ upitala sam još tiše.

“Seksom!“ ispalili su ko iz topa, ali više nisam imala snage slušati detalje ratnog plana i izvojevane pobjede nad opakim neprijateljem koji se svaki mjesec obrušava i razara harmoniju njihove ljubavne priče. No ipak, još me danima mučilo i kopkalo – koju li je samo lukavu vojnu taktiku uspio smisliti one večeri, jer iz iskustva znam koliko je teško pokoriti pobješnjelu hormonalnu mašineriju ženskog PMS-a!

by Rosie Kugli

Odgovori