Čokoladni kruh

Čokoladni kruh

U knjizi “Vrhunska čokolada, 80 neodoljivih recepata“ Arnould Delmontela i David Battyija u izdanju Mozaik knjige pronašle smo savršeni recept za čokoladni kolač. Ova knjiga pravo je vrelo čokoladnih slastica, a neke od njih smo za vas izdvojile u četvrtom broju Ženskih posala. Prepustite se hedonizmu i umjesto običnog kruha ponekad uživajte u čokoladnom:

Čokoladni kolač

Sastojci:
60 g kakaa u prahu, 240 g šećera, 130 g brašna, 2 manja jaja, 1,6 dl mlijeka, 80 g milerama, 0,9 dl ulja kikirikija, ½ praška za pecivo, maslac za kalup

Priprema:
Zagrijte pećnicu na 210°C. Prosijte kakao, brašno i prašak za pecivo. Izmiješajte jaja, šećer i ulje, zatim malo po malo dodajte smjesu kakaa i brašna. Dodajte mileram i mlijeko. Ne miješajte previše, ali neka smjesa bude jednolična. Namastite kalup za kolač. Izlijte smjesu do polovice kalupa. Stavite u pećnicu i nakon 10 minuta smanjite temperaturu na 150°C. Ostavite peći 1,5 sat. Provjerite vrškom noža je li kolač pečen – kad ga izvučete, mora biti suh.

Varijanta
Kolač prerežite na dva dijela, ukrasite šlagom i višnjama.

Odgovori