CeKaPe piše i ljeti

Trenutno pregledavate CeKaPe piše i ljeti

školska godina u CeKaPe-u je pri kraju, radionice polako završavaju, još samo scenaristi i romanopisci svojim tekstovima odolijevaju paklenim vrućinama grada… I ove se godine u CeKapeu puno pisalo, puno se naučilo i uživalo u sjajnoj atmosferi na radionicama.

Pisale su se kratke priče, scenosljede, pjesme, dijelovi romana. Najbolji su tekstovi pronašli put do izdavača. Karmela špoljarić, CeKaPe-ova dugogodišnja polaznica objavila je svoj prvi roman Ovo nije Twin Peaks, u izdanju AGM-a, Suzana Bosnić prvu zbirku priča Pod zemljom u velikim cipelama, u izdanju nakladničke kuće Funditus, a posebno su ponosni na CeKaPe-ovu novu knjigu, zbirku priča Ksenije Kušec, Reci mi sve, za koju Zoran Ferić kaže: “Ovo su priče koje možemo brzo pročitati, ali ćemo zato poslije o njima dugo misliti. A to je osobina dobre literature”.

O tekstovima sve tri autorice sigurno će se još dugo misliti, jer s njima je hrvatska književna scena dobila nova imena čije ćemo knjige s nestrpljenjem očekivati.

CeKaPe i ove godine organizira ljetnu školu pisanja u dvorcu Stara Sušica.

To je jedan od programa koji se s velikim nestrpljenjem čeka tijekom cijele godine, jer sedmodnevna literarna avantura pisanja u dvorcu Stara Sušica jedinstven je doživljaj. Ove godine u projektu im se pridružila i Kuća kreativnog pisanja iz Splita i književna udruga ZaPis iz Zadra.

Od 25.8. do 1.9.2013. polaznici će pisati i živjeti u idealnom ambijentu goranske šume s vodećim imenima hrvatske i slovenske književnosti. I ove se godine ljetnoj školi pridružuju Miroslav Mićanović, Andrej Blatnik, Marinko Koščec, a prvi puta pridružiti će se i Ivana Simić Bodrožić, Nebojša Lujanović, Sanja Kovačević, Aleksandra Starčević, Jagna Pogačnik i Tomislava Kuzmanović.

Inspiraciju za kreativni rad u radionicama i tridesetosatni program pisanja, polaznici će u jedinstvenoj atmosferi goranske šume i prekrasnog izvora na Kamačniku, zasigurno lako pronaći..

A navečer, kada se umore od pisanja, družiti će se s posebnim gostima, piscima, urednicima i izdavačima na književnim večerima uz puno literarne zabave i pokoje ugodno iznenaenje.Odgovori