Čarobna idila rastavljene žene

Čarobna idila rastavljene žene

Tko čeka, taj dočeka – i dočekali ste!

Prošle su godine mučnog soliranja, familijarnog lobotomiranja, ugaanja nezadovoljnom mužu, svekrvinih prijekornih pogleda i peckavih kritika. Došlo je vrijeme da i Vi konačno, doživite scenografiju iz spota “Last Christmas“!

Rastavljeni ste (“sretno“), a imate i novog mlaahnog dečka (ako može Madona i Demi, možete valjda i Vi). Da je mlae slae, uvjerili ste se u proteklih nekoliko mjeseci intenzivnog druženja, a na samu pomisao na njegovo mlado i čvrsto tijelo preplavljuje Vas onaj davno zaboravljen osjećaj netom probuene strasti. Napokon ste, zahvaljujući njemu izronili iz emocionalnog mrtvila i zapanjeni ste količinom treperavih leptira koji prelijeću vašim tijelom. Ne možete dočekati da sa dragim provedete nezaboravnu zimsku idilu. U osami, daleko od svih!

Brojite sate i minute, glava vam je puna euforično- erotično- haluciogenih slika… Veselite se kao malo dijete i odbrojavate sate do polaska. Sati prolaze relativno brzo zahvaljujući mentalnoj mapi punoj čarobnih skica. Ali sad ste već pomalo nervozni. Kad će više pozvoniti?

***

Brižni otac vaše djece, čitavu prošlu godinu zdušno je radio na projetku obrlaćivanja nekog silikoniziranog curetka i nije baš imao vremena za svoj podmladak. Da bi se iskupio, obećao je skijanje. I tako ste još prije dva mjeseca dogovori kako će on uzeti djecu na samo jedan, od tri tjedna, zimskih praznika. Djeca nestrpljivo čekaju, cupkaju pred vratima, uredno spakirana i spremna za put, no njega nema na vidiku. Crv sumnje nagriza vašu smirenost i igra se s vašim živčekima. Djeca zajapurena i ušvicana u skafanderima, cendraju:

  • Kad će tata doći?

  • Samo što nije – smirujete sve nervozniju dječicu i histerično tipkate njegov broj. Naravno, on je nedostupan. Pokušavate ostati pribrani, jer nitko vam neće ukrasti vašu zasluženu zimsku idilu! Ili? Već se trebao pojaviti!

Nakon nekoliko dugih sati isčekivanja, mala sprava zvana mobitel konačno se oglasila. Osjećaj olakšanja preplavljuje vaše, ko struna napeto tijelo. Sigurni ste da je to vaš bivši, koji se ispričava jer je zapeo u gužvi i moli da djeca siu kako bi konačno krenuli na skijanje. U pravu ste, ali samo djelomično: – Slušaj, jako mi žao, ali došlo je do nekih komplikacija, moraš razumijeti…

Brižan otac apelira na vaše suosjećanje i razum (iako je sve ove godine tvrdio kako ga nemate) jer on je premoren i rastrgan. Premoren je od silnog posla i čestih putovanja, a rastrgan je izmeu ljubavi prema svojoj dječici i idile u snježnim planinama sa svojom novom, mlaahnom prijateljicom, koja je alergična na pse, djecu i mačke. Nerado se i nadasve teška srca odlučuje za ovo drugo, jer ipak, potreban mu je odmor. I to se može razumjeti, zar ne? Djeca će se ionako dobro provesti na zagrebačkom asfaltu. Barem je siguran da ih neće zatrpati velika snježna lavina.

Naravno, ako Vi baš nikako ne možete, poslat će ih svojoj majci ( koju baš i nemrete smisliti), no nije siguran kako će gospoa majka izdržati taj strašni presing. Djeca su naime, jako živahna (vau, koja novost), a gospoa majka je slaba sa živcima (vau, još jedna novost)!

Euforično- erotično- haluciogene slike, polako nestaju pred vašim očima, a umjesto odjavne špice vidite svoju zgroženu ex sveki koja cokće:

  • Uvijek sam tvrdila da je loša majka! Kakva majka može ostaviti svoju djecu i otići u planine? I to sa pet godina mlaim dečkom?- gospoa će prikladno zaboraviti da je to isto učinio i njen sinek, samo sa petnaest godina mlaom…

 

Para vam suklja kroz uši, mrači vam se pred očima ali zatomit ćete eksploziju, jer niste sebična majka koja misli samo na sebe i svog pet godina mlaeg dečka!

Odgovori