Budi fit u 3 koraka

Trenutno pregledavate Budi fit u 3 koraka

Većini žena se u današnje vrijeme, pogotovo nakon posla, baš i ne odlazi u teretanu kako bi jahale po orbitreku i skakutale po steperu u nadi da će otopiti one tri kugle sladoleda koje su sinoć pojele dok su gledale dr. Housa. I možda imaju koju kilu više, ali što su drugo mogle raditi nakon tako stresnog dana na poslu? Istina, nije se baš lako aktivirati nakon cjelodnevnog napora u uredu i ostalih privatnih obveza, no, zapravo, biti fit i nije tako teško i naporno, a ostvarivo je s tek malo truda i volje.Cilj je biti aktivan 30 minuta dnevno, a ta aktivnost se ne mora odnositi baš na cjelosatno znojenje u teretani. Mali dnevni rituali pridonijet će povećanju aktivnosti. Na primjer, pješačenje do posla, korištenje stuba umjesto dizala, ili jednostavno šetnja ljubimca po nasipu ili parku. Čak sei kućanski poslovi računaju pod vježbanje. Usisavanje, čišćenje podova i kupaonice pomažu u sagorijevanju kalorija i ubrzava rad srca. Svaka aktivnost koja ubrzava disanje broji se!

Da je zaista tako, dokazalo je i veliko dogaanje Za bikini HIT, budi FIT by Nestle Fitness koje se održalo u subotu na zagrebačkom Jarunu. Dogaanje je pomoglo mnogim Zagrepčanima da saznaju kako ovo ljeto zablistati na plaži, tj. kako jedinstvenom kombinacijom pravilne prehrane i jednostavnih vježbi doći do željene linije i pozitivne promjene za vlastito tijelo. Kampanja je bazirana na Flatt Belly programu, a sastoji se od tri koraka:

1.Učvršćivanje mišića

2.Trošenje kalorija

3. Zdrava hrana

Prvi korak odnosi se na vježbe za učvršćivanje (prvenstveno trbušnih) mišića. Vježbe je osmislio tim stručnjaka te su one prilagoene svakoj ženi, tj. svaka žena može odabrati kombinaciju vježbi koja joj najbolje odgovara. Sve vježbe za trbušne mišiće nisu iste – netko više voli trbušnjake, a prezire izdržaj, ili obrnuto. Zato je bitno da svatko odabere kombinaciju vježbi koje mu najbolje odgovaraju, ovisno o fizičkoj spremi. Iznimno je važno zapamtiti da ni jedna vježba ne smije uzrokovati bol! Na web-stranici FlatBelly programa postoji i video s pravilnim izvoenjem vježbi.

Drugi korak odnosi se na potrošnju kalorija, tj. donosi brojne zanimljive načine za potrošnju kalorija.

Vježbanje ne mora biti težak rad, nego je potrebno odabrati aktivnosti koje sagorijevaju kalorije, a uz koje se može i uživati. Igranje graničara s djecom, satovi plesa s prijateljicama ili rolanje u parku pridonijet će povećanju aktivnosti. Kada počnete trenirati i zabavljati se, te se družiti i osjećati više energije, postepeno ćete provoditi sve više vremena vježbajući.

Završni, treći korak, odnosi se na raznoliku i uravnoteženu prehranu:

Prehrana ne bi smjela biti teška, skupa ili neukusna. Zato je bitno započeti s osnovama! Osnova uravnotežene prehrane trebala bi biti hrana na bazi bjelančevina i ugljikohidrata kao što su žitarice, kruh, tjestenina, riža i krumpir. Kada u prehranu uključujete žitarice, neka vaš izbor budu one s cjelovitim zrnom (integralne).U uravnoteženoj prehrani bitnu ulogu imaju voće i povrće, jer najčešće sadrže malu količinu masti i malo kalorija, a puno vlakana i antioksidansa. Voće i povrće dolazi u svim duginim bojama pa svaki dan odaberite jednu, imajući pritom na umu da je najbolje konzumirati svježe, sezonsko voće i povrće.Kada kupujete mliječne proizvode, odaberite one s niskom količinom masti.Konzumirajte umjerene količine bjelančevina kao što je meso (perad, govedina), a ribu jedite barem jednom tjedno. Svakako je bitno da u prehranu pokušate uključiti ribe bogate ribljim uljem, kao što su losos ili pastrva. I za kraj, jako je važno održavati hidratizaciju. Zato pijte najmanje litru i po tekućine dnevno, a bočica vode neka vam uvijek bude pri ruci, posebno dok vježbate.

Kombinacijom ova tri koraka uz malo odricanja mogu se steći nove navike koje će u konačnici donijeti pozitivne promjene za tijelo i organizam.

I zato, donesite odluku već danas i aktivirajte se, jer kako stara latinska poslovica kaže, a mi se s tim u potpunosti slažemo – U zdravom tijelu, zdrav je i duh!

Odgovori