Brzina

Trenutno pregledavate Brzina

Draga Rosie,

Upoznala sam ga preko zajedničkih prijatelja na jednoj večeri. Na početku mi se uopće nije sviao. Izgledao je i djelovao bahato. Stalno je prepričavao svoje uzbudljive zgode koje se mene nisu pretjerano dojmile. Onda mi je zasmetalo što je ružno pričao o svojoj bivšoj. U nekom je trenutku rekao (nadam se da je to bilo u šali) kako ga je natjeravala s kuhinjskim nožem. Sve to nije mi djelovalo smiješno, a on čak i nije bio tip u kojeg bi se zaljubila.

Kako je večer odmicala (a ja sam jedina došla sama- već sam duže vremena solo) on se priljepio uz mene i nije me puštao. Ukratko nije mu trebalo dugo, da me nagovori na izlazak. Nerado sam pristala, ali onda sam pomislila što imam izgubiti? Ionako se neću zaljubiti u njega.

Ali bila sam u krivu. Već iste večere mislim da sam se zaljubila. Pala sam ko kruška! Naveo me da se osjećam posebno, bio je pažljiv, osvojio me malim sitnicama, lijepim riječima. Sljedećeg dana na moju kućnu adresu poslao je veliki buket crvenih ruža i pjesmu. Naravno da sam bila u sedmom nebu od sreće. Nastavio je istim intenzitetom. Piše mi pjesme i ljubavna pisma, telefonira svakih pet minuta, izlazimo svaku večer. Nakon tjedan dana već mi je izjavio ljubav i rekao mi je da sam ja ona prava. Onda je bez mog znanja i pristanka uplatio tjedan dana ljetovanja (prije toga izvukao je iz mene termin mog godišnjeg). To me šokiralo – mislim takve se stvari pitaju, zajednički planiraju, ili? No nije ni tu stao. Neprekidno radi planove, bez da mene pita, sad forsira i zajedničko stanovanje. Mislim sve mi to na neki način laska, ali imam osjećaj da to ipak ide prebrzo. Ili?

***

U pravu ste! Ljudi ne ubacuju u brzinu i ne jure sto na sat prije negoli isprobaju da li je model prilagoen brzoj vožnji. U brzini vam prijeti opasnost da sletite s autoputa ljubavi.

Kako pametno reče i naš premijer, napravite još nekoliko krugova u kružnom toku. Lagano u drugoj brzini, kud vam se žuri? Tj. njemu?

Usporavanje veze ne znači odbijanje nego upoznavanje. Izlasci i spojevi izmišljeni su upravo zato da bi loše stvari žena mogla otkriti prije nego se upusti u vezu, a ne kad je već u njoj. Da bi se izgradila prava ljubav, ipak treba “malo“ vremena. Nije naodmet biti upoznat s osnovnim karakternim osobinama, (pri tom ne mislim isključivo na njegove političke stavove, religiozna uvjerenja, već i na možebitne neuroze) Nitko ne voli neugodna iznenaenja!

U svakom slučaju, moj vam je savjet da malo “pročačkate“ i povijest njegovih odnosa i pokušate saznati zašto ga je njegova bivša željela probosti kuhinjskim nožem! Da slučajno ne doete u napast dovršiti ono što njoj nije pošlo “za rukom“!

by Rosie Kugli

Odgovori