Biser mudrosti

Trenutno pregledavate Biser mudrosti

Prevencija raka vrata maternice – podsjetnik na vašem stolu: u novom broju časopisa Ženska posla dar čitateljicama kalendar Biser mudrosti

što sam danas učinila za sebe i svoje zdravlje?
U strci oko svakodnevnih obaveza često zaboravljamo na sebe i činjenicu da nam se život može promijeniti u sekundi. Sve što smo smatrali uobičajenim i normalnim odjednom može nestati i na to se trebamo stalno podsjećati.

Znate li koliko žena u svijetu svake godine obolijeva od raka vrata maternice? Više od 500 000!

Znate li koliko žena u Hrvatskoj redovito obavlja Papa test? Manje od 50%

Znate li koliko preventiva povećava vjerojatnost izlječenja? Više od 80%

Sedmu godinu zaredom u Hrvatskoj je obilježen europski tjedan prevencije raka vrata maternice kojemu je cilj podizanje svijesti o bolesti uz poticanje žena na brigu o zdravlju i edukaciju. Inicijator je Europska udruga raka vrata maternice, ECCA a u njihovu kampanju uključile su se ove godine i brojne uspješne žene iz Hrvatske. Na inicijativu dr. Magdalene Grce znanstvene savjetnice Instituta “Ruer Bošković“ i članice uprave udruge ECCA, petnaest uspješnih žena pojavilo se na kalendaru “Biser mudrosti“ koji ćete dobiti na poklon uz novi broj časopisa Ženska posla. Tema ovogodišnje kampanje jest “Sport i zdrave navike žena u prevenciji bolesti“ pa su se akciji odazvale vrhunske sportašice Sandra Perković, Ana i Lucija Zaninović ali i žene iz kulturnog, znanstvenog i gospodarskog života poput spisateljice Julijane Matanović, glazbenice i psihologinje Maje Vučić, glumice Sanje Vejnović, znanstvenice Martine Malner i drugih.
Projekt su podržali i ALL4YOU produkcija, JL Style Beauty agencija, Studio Perkušić i GZH.
Nemojte zanemarivati sebe i svoje zdravlje, nemojte se izgovarati na posao, napornu svakodnevicu te članove obitelji i njihove nepresušne potrebe jer poslovica lijepo kaže:
“Ako brineš o sebi brineš i za svoju obitelj!“

Odgovori