Biciklima od Savudrije pa sve do Cavtata!

Trenutno pregledavate Biciklima od Savudrije pa  sve do Cavtata!

Petorica entuzijasta biciklima će u samo dva tjedna proći 800 kilometara po hrvatskoj obali i otocima

Petorica zagrebačkih biciklista-amatera krenula je u nezaboravnu pustolovinu po hrvatskim otocima i obali! Biciklistička ruta protezat će se od najzapadnije točke u Hrvatskoj, rta Savudrije pa sve do juga, točnije do Cavtata. U samo dva tjedna, koliko traje njihov godišnji odmor, ova petorka odvozit će ukupno 800 kilometara!

Prvotna ideja ove dvotjedne pustolovine je promoviranje hrvatske biciklističke otočne rute te ucrtavanje iste preko GPS-a. “Obzirom da postoji službena mediteranska biciklistička ruta – EuroVelo 8 koja uključuje rute od Gibraltara do Atene, a ne uključuje Hrvatsku, ideja je da se naša otočna ruta predloži kao službena“, rekao je Ivan Milinković, jedan od petorke. “Kako se i datum završetka ove pustolovine poklapa s ulaskom Hrvatske u Europsku uniju, ideja je i da se ova ruta promovira upravo kroz prizmu pristupanja“, dodao je Ivan.

Završetak turneje planiran je za 1. srpnja! Dečki su već odvozili prvu etapu od rta Savudrije kroz unutrašnjost Istre, preko kvarnerskih otoka – Cresa i Lošinja. Kratko su se zaustavili u Zadru kako bi predahnuli od paklenih vručina koje ih prate od početka ove pustolovine, a druga etapa na koju kreću odnosi se na otoke Ugljan i Pašman te se dalje nastavlja jadranskom magistralom od Biograda do Splita nakon čega će ova petorka nastaviti svoju avanturu po otocima – Braču, Hvaru, Korčuli, Pelješcu i Mljetu. Finalna točka je jug Hrvatske, odnosno gradić Cavtat!

Cilj ove zanimljive mini biciklijade je proširiti ideju o aktivnom korištenju godišnjeg odmora kroz biciklizam te pokušati ostvariti prepoznatljivost projekta Adriatic Coast Cycling, kako bi se i narednih godina istom priključilo što više zaljubljenika u biciklizam, prirodu i hrvatske otoke i obalu.


Odgovori