Amfiteatralna proslava 30 godina karijere

Amfiteatralna proslava 30 godina karijere

Pripremili: Vlatka Vužić/Aquarius Records

Fotografije: Walter

Dugo pripreman i iščekivan koncert u pulskoj Areni kojim je naš vrhunski muški vokal, ali i veliki gitarist proslavio 30 godina karijere je iza nas.

19. kolovoz 2013. svi sretnici koji su pohodili pulski Amfiteatar, pamtit će kao datum u kojem su imali priliku uživati u dva sata vrhunske glazbene izvedbe. Massimo i prateći glazbenici u najboljem izdanju, tribine na nogama, dva bisa – to je rezime subotnjeg koncerta na pozornici koja je sasvim sigurno san svakog glazbenika.

Massimu se taj san ostvario za 30 godina karijere, čiji početak označava pjesma “Sjaj u tami”. Aktualni singl “Suze nam stale na put” koji je već tjednima najemitiranija pjesma domaćeg etera, publika je pjevala zajedno s Massimom, kao i 20 drugih pjesama kojima je napravio presjek svog rada (“Gracija”, “Da mogu”, “Ljubica”, “Indija”...) u prostoru koji vjerojatno najbolje dočarava njegov umjetnički senzibilitet.

Na pozornici su mu se pridružili i prijatelji glazbenici: slovenski kantautor Vlado Kreslin, glazbena diva Nina Badrić te Neno Belan, a kao gost iznenaenja pojavio se i Dražen Turina šajeta.

Massimov standardni bend u sastavu: Dalibor Pipo Matošević (gitara), Aleksandar Sale Ismailovski (klavijature), Goran Delač (bas), Boris Popov (udaraljke), Marko First (violina, gitara), te Marko Matošević (bubanj), dobio je za ovu prigodu pojačanje. Osim pratećih vokala, Martine Majerle i Vanese Mišić, bila je tu i cijela gudačka sekcija: Dunja Kobas (violina), Helena Ivezić-Pajnić (violina), Dora Maganić (violina), Nastasja štefanić (viola), Iva štefančić (viola), Klara Romac (čelo) i Mariaberta Blašković (čelo), koji su svi zajedno pridonijeli veličanstvenoj atmosferi u Areni.

Koncert je organizirala Massimova izdavačka kuća Aquarius Records, a kreativni tim u sastavu Željko Radočaj Pro-Lite (tehnička produkcija i oprema koncerta), Reno Raos (majstor rasvjete), Ivan Marušić Klif (video projekcije), Nenad Zubak (ton majstor), tvrtka Prolight (laser show) i mnogi drugi zaslužni su za cjelokupni audio-vizualni doživljaj za pamćenje.

Osim publike u Areni, mnogi su u koncertu uživali i putem malih ekrana, u izravnom prijenosu na drugom programu HTV-a.

Više o Massimu doznajte na njegovoj web stranici ili službenoj FB stranici:

Odgovori