5. Meunarodni festival fotografije Organ Vida otvorio natječaj na temu Prostori!

Trenutno pregledavate 5. Meunarodni festival fotografije Organ Vida otvorio natječaj na temu Prostori!

Natječaj će biti otvoren do 1. svibnja, a rezultati će biti objavljeni na internet stranici Organa Vida početkom mjeseca lipnja 2013. godine.

Ovogodišnji festival zadržava dokumentarni karakter, ali će biti usmjeren na užu tematiku.

Prostor je kako kaže hrvatski jezični portal neograničena protežitost, ukupnost odnosa u svim dimenzijama i pravcima. Zajedno s vremenom, osnovni oblik ili kategorija postojanja materijalnoga svijeta.

Prostor može biti krajolik gnjeva, straha ili radosti, a njegovo mjesto može biti upisano u jednu osobu, čitav narod ili odreeni povijesni trenutak. Prostori mogu biti fizička mjesta u kojima se pojedinci svakodnevno susreću i prolaze

jedni kraj drugih bez riječi, ali mogu biti i ona duhovna u kojima se njihove mentalne slike zapliću jedna o drugu u žuenoj komunikaciji ili fikcionalnim svijetovima. Prostori mogu biti privatni i intimni, mjesta naracije u koja spremamo svoja sjećanja, ali i nemjesta u kojima sjećanja ostavljamo na ulazu i prepuštamo se trenutku u kojem smo ovdje i sada – napomenuo je žiri 5. Meunarodnog festivala fotografije Organ Vida.

Na natječaj se mogu prijaviti svi punoljetni državljani Republike Hrvatske i inozemni autori sa serijama fotografija, odnosno dokumentarnim projektima, unutar zadane teme od minimalno tri do maksimalno dvadeset fotografija.

Odabrani radovi bit će izloženi u Galeriji Karas za vrijeme trajanja festivala i objavljeni u katalogu festivala. O izboru finalista i pobjednika, kojima će biti uručeno posebno priznanje festivala, odlučit će meunarodni žiri od pet članova: Munem Wasif, eminentni dokumentarni fotograf iz Bangladeša, Ivana Tomanović (Srbija), Petra Belc (Hrvatska), Boris Cvjetanović (Hrvatska) i Matjaž Brulc (Slovenija).

Pročitajte više o propozicijama i pravilima natječaja te više o temi natječaja.

5. Meunarodni festival fotografije Organ Vida održat će se u kinu Europa i Galeriji Karas od 16. do 21. rujna 2013. godine u Zagrebu.


Odgovori