4. artOmat -kreativnost, solidarnost i ljubav!

Trenutno pregledavate 4. artOmat -kreativnost, solidarnost i ljubav!

Četvrto izdanje artOmat-a i ove godine, kroz zanimljiv i inspirativan program, nastavlja njegovati kreativnost, solidarnost i ljubav. Te niti vodilje isprepleću se i odražavaju kroz performanse, izložbe, radionice, predavanja i aukcije.

Uz odličnu selekciju izlagača koji svojim nekonvencionalnim razmišljanjem kreiraju jedinstvene proizvode, meu kojima možete podržati i izlagače Otvoreno Kamensko, Noina Arka i Centar za rehabilitaciju, dva puta dnevno održavati će se besplatne edukativne radionice na kojima će sudionici uz vodstvo umjetnika moći sami izraditi božićne darove.

Pored kreativnih radionica, koje vode renomirani umjetnici članovi HDLU-a, program je obogaćen nizom dogaanja koji u fokusu imaju otklanjanje stresa i negativnih misli u pojedincu kroz kreativne aktivnosti uz pomoć zvuka, crteža ili plesa. Uz bok selektiranih izlagača, na artOmat dolazi i Mali plac na tavanu koji će u Klub HDLU-a na dva dana preseliti avangardne okuse domaćih hrvatskih proizvoača hrane, slastica i pića.

U suradnji s Udrugom Prepelica i poznatim Berkeley Sveučilištem iz Kalifornije ugošćuju suvremenu američku umjetničku scenu i to Izložbu slika suvremenih američkih autora, koju prati i profesionalna aukcija otvorena za širu javnost. Dodatno, tu su i zanimljiva stručna predavanja Umjetnost i medicina te Umjetnost kao reanimacija koje će voditi predavači s Berkeley Sveučilišta u Kaliforniji. Osim osebujnog američkog programa, humanitarna akcija Izazov srca, projekt Zorice Živković, aktivirat će 12 likovnih umjetnika koji će s djecom iz dječjih domova bez odgovarajuće roditeljske skrbi Laduč i Nova budućnost slikati uz instrumentalnu podršku Muzičke akademije u Zagrebu.

Takoer, nezaobilazne su i radionice izrade mandale, zvučne terapije i kupke, ali i performans indijskog klasičnog plesa i modernog orijentalnog plesa.

Program takoer obogaćuje work in progress cvjetna instalacije u kolonadi HDLU-a, radionica i izložba C.R.T.A. koja propituje pojam granica, Knitting break performance japanske umjetnice Akiko Sato, zvučne masaže i gong koncert Svetlane Vukić, meditacije, nastup Avede zbora, ali i akcija najdulja božićna čestitka SVI zaJEDNO u NOVU Radost Božića koja će se omotati oko Doma hrvatskih likovnih umjetnika.

Uz kuhano vino ili smoothie posjetite artOmat – sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta, na kultnoj lokaciji, u Domu hrvatskih likovnih umjetnika od 13. do 24. prosinca 2013. svakim danom od 12:00 do 20:00 sati, a na Badnjak od 10:00 do 13:00 sati.

Više o artOmat-u saznajte na službenoj FB stranici

Ulaz na sve programe je besplatan!

Odgovori