3. artOmat!

Trenutno pregledavate 3. artOmat!

U petak, 14. prosinca 2012. s početkom u 19:00 sati, uz božičine slastice, piće i nastup DJ-a, otvara se treći artOmat – sajam nekonvencionalnih umjetničkih predmeta.

Već treću godinu za redom, artOmat spaja kreativce različitih područja koji svojim nekonvencionalnim razmišljanjem sudjeluju u kreiranju izuzetno inspirativnog programa u jedinstvenoj atmosferi Doma hrvatskih likovnih umjetnika.

I ove godine na istoj adresi 143 odabrana autora izlaže originalne, inovativne, unikatne radove koji istupaju iz standardne ponude te nas oduševljavaju svojim inspirativnim idejama i kreativnim rješenjima. Osim prodajno-izložbenog dijela, već tradicionalno se na programu nalaze besplatne edukativne likovne radionice, umjetnički performansi, muzički nastupi te od ove godine po prvi put uz pokroviteljstvo Erste banke i projekta Urbanka – Art for all festival.

Budući da se radi o festivalu različitih kreativnih iskustava, svaka radionica u sklopu Art for all festivala tematski je drugačija. Festival počinje u subotu, 15. prosinca sa Maratonom portretiranja – disciplinom u kojoj renomirani umjetnici raznim tehnikama slikaju portrete zainteresiranim posjetiteljima, dok će se istovremeno u suradnji sa Udrugom Prijatelji životinja održati Dan tetoviranja (Solidarnost 269).

U nedjelju, 16. prosinca počinje četverodnevna Radionica Kamensko, nastala u suradnji Hrvatskog dizajnerskog društva i Udruge Kamensko, a dio je serije radionica Extraordinary Design započete 2011. Radionicu će voditi profesionalni modni i produkt dizajneri sa članicama Udruge Kamensko, na kojoj će se dvoje posjetitelja okušati u dizajniranju proizvoda na teme: Novi život stare odjeće, šivaonica modnih dodataka, Novo ruho Božića, Obuci poklon!. Pokrovitelj radionice je Ured za ravnopravnost spolova.

16. i 17. prosinca u sklopu Art for all festivala takoer je nezaobilazna radionica Pekmez med, a na kojoj će se izraivati plišani medvjedi (Medo štedo, Urbanka, Erste).

Ove godine takoer po prvi put, od 15. – 19. prosinca, Galerija Siva / AKC Medika aktivirat će underground prostor Doma hrvatskih likovnih umjetnika gdje će predstaviti svoj program GRAFFITI TAKE OVER / from the underground. Na programu, posjetitelji će moći izraivati skice, naljepnice i kolaže na tematskim radionicama, moći će pogledati izložbu i filmove ili prelistati graffiti magazine Zagreb Fever.

Osim kupovine te inspirativnog programa, posjetitelji mogu uživati u lounge zoni artOmat-a koju je ove godine uredila više nagraivana produkt dizajnerica Ana Tevšić, takoer zaslužna za ureenje izlagačkog prostora članova Hrvatskog društva likovnih umjetnika.

artOmat je otvoren od 14. do 23. prosinca, radnim danom od 11:00 do 20:00 sati, vikendom od 11:00 do 19:00 sati. Ulaz na artOmat je besplatan kao i sav sajamski program.

Detaljan program biti će uskoro objavljen na službenoj stranici HDLU-a: https:/www.hdlu.hr

te na Facebook-u: https:/www.facebook.com/pages/ArtOmat/125776914148417

Odgovori