KUTURNI SVAŠTERAJ

Ženski vokalno instrumentalni ansambl Lipe

Pogledajte s kim smo se družili i gdje smo bili prošlog vikenda?! Na Siscia open jazz & blues festivalu uživali smo na koncertu Lipa. Tko su Lipe? Pročitajte našu priču i upoznajte ih!
 
 
One su gospođe u najboljim godinama. Pokrivaju sva razdoblja ženske zrelosti, jer među ovih 15 članica, naći ćete žene u dvadesetima, tridesetima..., šezdesetima. Za sebe kažu da su različitih visina, širina i težina, a povezuje ih zajednička velika ljubav – ljubav prema pjesmi!
I tako već niz godina! Baš ova godina im je slavljenička, jer u njoj obilježavaju 20 godina rada. Godine su to predanosti, ali i odricanja. Ponekih razočaranja (teško je dobiti financijsku potporu, čak i kad ste već prepoznati kao vrijedan proizvod), ali i nemjerljivo pozitivnih emocija nakon uspješno odrađenih nastupa diljem Hrvatske, ali i u inozemstvu.
 
Kao prave multifunkcionalne žene, ove su simpatične i vrckave gospođe i organizatorice „Smotre malih vokalnih sastava SMŽ“, te tradicionalnog koncerta „Pjevaju zajedno“.
 
Skromne, kakve uspješne žene obično i jesu, tek usput spomenu nagrade koje su osvojile, ali ne možemo zatajiti veliki uspjeh koji su si Lipe poklonile za 20ti rođendan! Ove su godine, naime, u popularnom showu HRTa, Do posljednjeg zbora“, ušle u polufinalnu emisiju, čime su se uvrstile  među 5 najboljih zborova u Hrvatskoj, što je doista veliki uspjeh!
 
Kako Lipe zvuče poslušajte ovdje.
 
Na svom repertoaru, ovaj prvenstveno folklorni ansambl, ima obrade raznih tradicionalnih pjesama koje njihovom a cappella pjevanju prilagođava prof. Dražen Kurilovčan, koji baš kako to ansambl i želi, folkloru daje neku drugu i drugačiju dimenziju, ali repertoar u posljednje vrijeme, sve više šire obradama zabavnih pjesama, što nailazi na jako pozitivne reakcije publike, koje će, uvjereni smo s vremenom biti sve više i više. .. 
 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija