Događanja

Ulysses vol.12

 
Brijuni će i ove godine, zahvaljujući kazalištu Ulysses, biti idealna ljetna destinacija za sve ljubitelje odmora u sjeni kazališnih zastora. 12. sezona teatra Ulysses donosi premijere predstava „Odisej“ Gorana Stefanovskog u režiji Aleksandra Popovskog i „Pokojnik“ Branislava Nušića u režiji Lenke Udovički.
 
 
Nova sezona će donijeti i bujniji popratni program koji uključuje koncerte izvođača Rundek Cargo Trio, 13.kolovoza, te Urban&4, 24.kolovoza, ali i postavljanje međunarodne izložbe fotografija zaklade Erste „Europa: Između dokumenata i fikcije“, te izložbe „Eros i Tanatos“ Zlatka Kauzlarića i Stjepana Gračana.  Koncert za otvaranje sezone 15.srpnja, održat će Rade Šerbedžija, Vlatko Stefanovski i Miroslav Tadić uz specijalne goste – Braću Teofilović.
 
 
Reprizorno će teatar Ulysses prikazati dvije predstave redateljice i umjetničke voditeljice teatra -  Lenke Udovički.  Prva je poznati  „Kralj Lear“, koju je  naslovnom ulogom proslavio Rade Šerbedžija, a druga na repertouaru je predstava „Cabaret Brecht – Zadrživi uspon Artura Uija.“
 
Gostujuća predstava ove godine dolazi iz Berlina. Deutsches Theater u režiji Samuela Finzia donosi Gogoljev „Dnevnik jednog luđaka“, koji će se igrati na ljetnoj pozornici na Velikom Brijunu.

Kao i proteklih godina teatar Ulysses se pobrinuo, u suradnji s prijevoznikom, organizirati brodove koji voze iz Fažane na Mali ili Veliki Brijun prema rasporedu predstava. Karta za brod uključena je u cijenu ulaznice za predstavu.  

 

 

 

 

 

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija