Događanja

Tri dive

Gabi Novak, Radojka Šverko, Tereza Kesovija
 
Gabi Novak, prva je dama hrvatskog šlagera, velika muza i supruga Arsena Dedića. Otkako je krajem pedesetih u Zagrebu sudjelovala na jam sessionu s Louisom Armstrongom i pjevala s Kvartetom Boška Petrovića, nasupala na jazz festivalima na Bledu  i surađivala s Herbom Gellerom, Johnom Lewisom, Artom Farmerom, Garyjem Burtonom, Zagrebačkim Jazz Kvartetom i B.P. Conventionom (uključujući vokalnu verziju Prohasnike Intime), Gabi Novak uvijek je podsjećala kako je njezin vokalni stil deriviran iz popularnog jazza na tragu Doris Day, Peggy Lee i Helen Merrill. Dobitnica je nekoliko Porina, uključujući onog za životno djelo.
 
Radojka Šverko, hrvatska pjevačka diva poznata je po raskošnom volumenu glasa, njegovoj boji i zapaženim nastupima na brojnim festivalima u zemlji i inozemstvu. Na festivalu u Rio de Janeiru 1971. za izvedbu pjesme Svijet je moj Alfija Kabilja, dobiva priznanje The Most Outstanding Performance i tako postaje prva umjetnica nakon Janis Joplin koja prima to priznanje. Njezin bogat opus vrlo je raznolik i obuhvaća zabavnu glazbu, šlagere, jazz, mjuzikle, filmsku i sakralnu glazbu. Dobitnica je Porina za najbolju žensku vokalnu izvedbu.
 
Tereza Kesovija, dobitnica Porina za životno djelo, jedina je  hrvatska umjetnica koja je čak četiri puta rasprodala koncerte u jednoj od najljepših dvorana na svijetu - pariškoj Olympiji. Nju obožava Hrvatska i Francuska, njoj se kao umjetnici divi cijeli svijet. Među najsretnije trenutke u životu ubraja čestitke velikog Charlija Chaplina za posebnu interpretaciju skladbe This is My Song iz filma Grofica iz Hong Konga za koji je napisao glazbu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija