Događanja

Suvremena norveška arhitektura #7

Suvremena norveška arhitektura #7 je posljednji u nizu pregleda suvremene norveške arhitekture. Cilj ovih izložbi u produkciji Norveškoga nacionalnog muzeja umjetnosti, arhitekture i dizajna jest predstaviti presjek najboljih radova norveških arhitekata u nekoliko proteklih godina i na taj način dokumentirati, sažeti, te ako je moguće i prepoznati tendencije prepoznatljive norveške arhitekture.

vrijeme: 25.04.2012. - 13.05.2012.19,00

mjesto: Zagreb; Gliptoteka HAZU, Medvedgradska 2

organizator: Norveško veleposlanstvo u suradnji s časopisom Oris i udrugom Oris – Kuća arhitekture

 

Snøhetta AS, Norveška opera i bazen, Oslo, Norveška, 2008.

Namjera ove izložbe jest prezentirati kvalitetu individualnih radova i naglasiti društveno značajne aspekte norveške arhitektonske scene. Izložba također igra važnu ulogu u postupku odabira radova za zbirku Nacionalnog muzeja. Odabrani radovi uključuju sve: od malih odmorišta i obiteljskih kuća do složenih građevnih zadataka. Kroz mnogobrojne pristupe – fotografiju, film, crteže, nacrte i makete u različitim mjerilima i prikazima – izložba predstavlja složen uvid u norvešku arhitekturu u proteklih pet godina, izgrađenu u Norveškoj i u inozemstvu.

 
Izložbu  možete pogledati do 13. svibnja 2012. U Gliptoteci.
 
 
Sverre Fehn, Nacionalni muzej za umjetnost, arhitekturu i dizajn, Oslo, Norveška, proširenje
 
 
 
 
 
 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija