Događanja

Špancirfest

U petak, 24. kolovoza, počinje Špancirfest – jedinstveni festival koji dobrim emocijama spaja koncerte, kazalište, ulične predstave, kreativne radionice i brojne druge sadržaje kojima iz godine u godinu u Varaždin privlači sve više posjetitelja svih uzrasta, ali i ukusa.
 
Varaždinskim ulicama tijekom Špancirfesta vladat će ulični performeri kojih će ove godine biti najviše do sada. Najbolji ulični umjetnici iz cijele Europe za posjetitelje će izvesti čak 30 predstava. U šarenilu uličnog programa ove će se godine po prvi puta pronaći i elementi cirkusa u performansu Sconcerto d'amore, istovremeno i koncert i priča prepuna skečeva, zračnih akrobacija, glazbene igre, odvažnog zvuka te puno komedije. Špancirfest donosi i koncert u zraku, Floten Tecles, koji objedinjuje glazbu, kazalište i film u performansu ispunjenom poezijom i humorom. Usto, ulica će odzvanjati i glazbom oko 20 uličnih  svirača.
 

Na pet pozornica u jezgri grada tijekom deset dana održat će se 52 koncerta, dok će još oko 40 izvođača nastupiti na Party pozornici Arena uz Dravu. Također, u varaždinskom HNK održat će se dobrotvorni koncert za Udrugu Spas na kojem će nastupiti čak 13 opernih zvijezda.  Po prvi put, ove je godine ostvarena suradnja s HNK Varaždin te će se ondje održati pet predstava komedije. 
MTV pozornica bit će krcata jakim imenima svjetske i domaće scene, poput Flogging Molly, Leningrad Cowboys, Kultur Shock i Kiril Dzajkovski. Dubioza Kolektiv će na Špancirfestu ekskluzivno predstaviti svoj novi album, a posebno iznenađenje koje su organizatori pripremili za posjetitelje Špancirfesta je svakako hvaljeni mjuzikl Footloose.
 


Na Pan pozornicu tijekom 10 dana popest će se isto toliko atraktivnih imena – Josipa Lisac, Rambo Amadeus, Magnifico, kojem je ovo prvi nastup u Hrvatskoj, samo su neki od njih. Klape i tamburice naći će svoju publiku ispred pozornice Zagorje Tehnobeton, a ondje dolazi i glasoviti Mostar Sevdah Reunion. Ljubitelji bluesa, jazza i rocka dobro će se zabaviti na pozornici na kazališnom trgu.
Zabava do jutra zajamčena je na Party pozornici Arena, a ističemo headlinere - vrsnog Gramophonedziju i legendarnog Tomcraft. U Autozoni na Trgu bana Jelačića pjevati će Natali Dizdar, a ondje se spremaju i brojne zabavne nagradne igre, ali i ulični performansi.
 
Kao i prošlih godina, i ove je rezervirano posebno mjesto za male i velike kreativce. U Parku kreative u Habdelićevoj ulici pronaći ćete čak šest kreativnih radionica za djecu te jednu za odrasle. Studenti Studija dizajna će zajedno s Varaždincima raditi na kreativnim rješenjima za grad, a pozivaju varaždinske gospodarstvanike da im se pridruže.  Za bebe je i ove godine prisutan Baja – buf, događanje koje je prošle godine oduševilo sve novopečene roditelje. Poseban program uz zabavu, rekreaciju i ljetno kino mališane čeka i na Starom gradu u sklopu Vindilanda.
Ne smijemo zaboraviti ni ulične izlagače, njih 150 koji stižu iz cijele Hrvatske. Bit će predstavljeni tradicijski obrti i delicije hrvatske kulinarske baštine, a u Gajevoj ulici smjestit će se kreativna industrija. Vlasnici varaždinskih dvorišta otvorit će svoja mala carstva posjetiteljima.

Uz sve navedeno, tijekom Špancirfesta očekuje nas još mnoštvo sadržaja i popratnih događanja koja će staviti osmijeh na lice svim posjetiteljima te će ponovo Špancirfest potvrditi svoj slogan Festivala dobrih emocija.

Podsjećamo, ulaznice za MTV pozornicu i predstave komedije mogu se kupiti na prodajnim mjestima sustava Eventim, a za Party pozornicu Arena putem web stranice Entrio.hr. Sve informacije o programu i o ulaznicama nalaze se na web stranici Špancirfesta .
 
ŠPANCIRFEST U BROJKAMA:
 
93 koncerta
6 pozornica
20 uličnih svirača
30 uličnih predstava
5 predstava komedije
1 mjuzikl
12 predstava za djecu
7 kreativnih radionica
150 uličnih izlagača
19 filmova u noćnom kinu 
 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija