Gurmanica

Plavi Lonac

Nalazite se u gradu i željeli biste na brzinu pojesti nešto zdravo i okrepljujuće? Predlažemo da skoknete do Preradovićeve 32 i kušate juhicu iz Plavog lonca

Ponosna vlasnica Plavog lonca je  Vesna Vrkljan,  po zanimanju  građevinarka, no kao majka četvero djece najveći dio života provela je kao kućanica.  A čitavo vrijeme želja joj je bila imati gostionicu. Kako sama kaže „običnu gostionicu u kojoj se jedu jednostavna, čestita jela od dobrih namirnica“. I tako je nastao Plavi Lonac.

Do sada su djelovali kao trgovačko društvo i organizirali isključivo radionice kuhanja. Od početka ove godine Plavi lonac postao je udruga čiji su si članovi postavili brojne ciljeve koji uključuju promicanje zdrave prehrane, pripremu hrane specifične za našu kulturu i nasljeđe, promociju ekološki uzgojenih namirnica na imanjima lokalnih proizvođača te upoznavanje članova s kulturom prehrane drugih nacija.

 

Udruga održava predavanja i kulinarske radionice na kojima podiže i širi svijest o zdravoj prehrani. Radionice kuhanja su hobističke i nepretenciozne a naglasak je na kuhanju uz dobru zabavu. Grupe su male (5-8 polaznika), održavaju se radnim danom od 17:30 do 21:30 sati ili subotom od 10:00 do 13:00 sati. Raspored i termine radionica možete vidjeti na www.plavi-lonac.hr.

Ukoliko se učlanite u udrugu svakoga dana moći ćete u Plavom loncu pojesti  domaću juhu ili varivo. Dnevno se nude dvije do tri juhice od sezonskih namirnica iz ekološkog uzgoja. A uz juhe tu su obično i cjelovite žitarice, zdjela sezonskog povrća ili kuhanih mahunarki. Ponekad će vas Plavi lonac  razveseliti  i „štrudlom“ ili kojom drugom jednostavnijom slasticom.

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija