Događanja

Opera gala koncertom i spuštanjem zastave Libertas zatvorene 63. Dubrovačke ljetne igre

 

63. Dubrovačke ljetne igre svečano su zatvorene Opera gala koncertom u sklopu Vip programa s najvećim opernim zvijezdama današnjice – sopranisticom Invom Mulom i baritonom Leom Nuccijem te Slovenskom filharmonijom pod ravnanjem maestra Ivana Repušića, u subotu, 25. kolovoza ispred crkve sv. Vlaha. Tradicionalno spuštanje festivalske zastave Libertas s Orlandovog stupa uslijedilo je nakon koncerta. 
 
Leo Nucci, Inva Mula

 

Za ovaj svečani nastup pred festivalskom publikom odabrani su neki od najpopularnijih ulomaka iz najljepših opera velikih talijanskih skladatelja Giuseppea Verdija, Gioachina Rossinija, Giacoma Puccinija, Alfreda Catalanija i Umberta Giordana. Brojna festivalska publika na impozantnoj sceni ispred crkve sv. Vlaha,a koja se zadnjih godina pokazuje kao savršen ambijent za gala operne programe, uživala je u prekrasnim melodijama i poznatim opernim arijama u izvedbi istinske operne dive, sopranistice Inve Mule kojoj je ovo bio četvrti nastup na Igrama, slavnog talijanskog baritona Lea Nuccija i Slovenske filharmonije pod ravnanjem maestra Ivana Repušića.

 
Slovenska filharmonija
 
Publika je izmamila čak četiri glazbena dodatka – napolitansku canzonu Voce 'e notte, O mio babbino caro, sopransku ariju iz Puccinijeve Gianni Schicchi, napolitansku Dicitencello vuie i za finale Non ti scordar di me. Uz Bachov Air festivalska zastava Libertas je spuštena s Orlandovog stupa, čime su zatvorene 63. Dubrovačke ljetne igre.
 
Dubrovačke ljetne igre ove su godine okupile gotovo 2.000 umjetnika iz cijelog svijeta. Od 10. srpnja do 25. kolovoza na 13 scenskih i ambijentalnih lokacija renesansnog grada Dubrovnika održano je 84 dramskih, glazbenih, folklornih, filmskih i likovnih programa, od čega 41 dramski i 21 glazbeni. Programe 63. Dubrovačkih ljetnih igara vidjelo je oko 60.000 posjetitelja. Od 1. srpnja do 25. kolovoza službena web stranica Igara www.dubrovnik-festival.hr zabilježila je čak 212.000 posjeta i 29.000 jedinstvenih posjetitelja iz 122 zemlje sa svih kontinenata svijeta. Veliki interes domaćih i stranih medija rezultirao je s više od 2000 medijskih objava, dok se u press uredu akreditiralo 166 predstavnika domaćih i stranih medija.    

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija