Događanja

Noć knjige u cijeloj Hrvatskoj!

Povodom Svjetskog dana knjige i autorskih prava danas,  23. travnja održat će se projekt “Noć knjige 2012.” . U sklopu programa u 47 gradova širom Hrvatske, u knjižarama i knjižnicama (i ostalim prostorima namijenjenim za promociju knjige) odvijat će se  raznovrstan i širokoj publici zanimljiv program, koji će trajati od 18 sati do 01 sat iza ponoći.

U više od 220 pojedinačnih programa svatko će pronaći nešto za sebe. Od “klasičnog” predstavljanja knjiga i autora, preko tribina, razgovora o knjizi, kreativnih i edukativnih radionica za djecu i mlade, izložbi, koncerata, kazališnih i glumačkih predstava, projekcija filmova, glazbenih slušaonica, biblioterapijskih, likovnih i lutkarskih radionica, radionica kreativnog pisanja, uvezivanja knjiga,  plesnih perfomancea, izložbi fotografija… do nagradnih igara, stvaranja poezije na licu mjesta, javnog čitanja, čitanja bajki za odrasle i djecu, uvida u svijet nastanka knjige, i mnogih drugih.
U programu “Noći knjige” sudjeluje 160 autora, urednika i prevoditelja, 59 knjižnica, 30-tak nakladnika i gotovo 120 knjižara.
U “Noći knjige” sudjeluju i brojni glazbenici koji će svojim nastupima uveseliti događanja u knjižnicama i knjižarama, a posjetitelje u knjižarama očekuju brojne prodajne akcije, popusti i sniženja knjiga, kao i besplatni upisi, rasprodaje i razmjene knjiga, te projekt Bookcrosing u knjižnicama.
U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu, s početkom u 18 sati, održat će se središnji događaj – tribina “Knjiga u krupnom planu“, na kojoj će se razgovarati o knjizi, njezinu statusu i budućnosti u hrvatskom društvu s predstavnicima nadležnih institucija i svih dionika u lancu knjige.
Manifestacija “Noć knjige” pokrenuta je na inicijativu Zajednice nakladnika i knjižara Hrvatske gospodarske komore i udruge Knjižni blok, kojima su se u organizaciji pridružili Nacionalna i sveučilišna knjižnica u Zagrebu, Knjižnice grada Zagreba, Udruga za zaštitu prava nakladnika – ZANA, portal za knjigu i kulturu Moderna vremena Info, te Društvo hrvatskih književnih prevodilaca.
Program obilježavanja Svjetskog dana knjige i autorskih prava podržava Hrvatsko povjerenstvo za UNESCO.
 
Više potražite na http://nocknjige.hr/noc-knjige-2012/

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija