KUTURNI SVAŠTERAJ

Kreativni program za djecu i mlade u MSU

 
30. lipnja – 1. rujna 2012.
 
 
Već treću godinu zaredom u ljetnim mjesecima Muzej suvremene umjetnosti organizira program za djecu i mlade (od 5 od 15 godina) sa željom da im pruži sadržajne i kreativne praznike.
 
Ovoga ljeta tema je avantura kampiranja – koje može biti podjednako zanimljivo i u okruženju vrućeg gradskog asfalta – samo ako se oboružamo znatiželjom i pustimo mašti da bude naš sudrug u kampiranju.
Program „Kampiranje u MSU-u“, započinje u subotu, 30. lipnja i trajat će sve do kraja kolovoza, svake subote od 11 do 13 sati, uz stručno vodstvo i posjet izložbama u MSU.
 
Sudionici radionica prvo će istraživati neposrednu okolicu Muzeja, kao i Novi Zagreb, koji u svom ljetnom zelenilu skriva mnoge tajne i pruža brojna mjesta vrijedna putovanja. Djeca su pozvana da ponesu sa sobom dragu im prtljagu od koje se nerado odvajaju ljeti, poneku igračku, slikovnicu i knjigu. Putem će skupljati i predmete na koje najčešće ne obraćamo pažnju – neobične oblutke, grančice, čepove boca, plastiku i stakalca i donijeti ih u Školicu, muzejski edukativni prostor. Od prikupljenog će materijala stvarati svoja djela i priče. Školica će ovog ljeta znatno promijeniti izgled: „izgradit“ ćemo veliki prozračni bijeli šator, koji ćemo zajedničkim naporima urediti, oslikati, ostaviti trag o kampiranju u prirodi i u gradu. Usto, u Muzeju će sudionici radionica posjećivati izložbe i dodatno se oboružati novim znanjima o životu i umjetnosti. Naravno, zakopat ćemo i poneku tajnu u našem šatoru i izvan njega.
 
Pomoć u kampiranju pružit će, kao i do sada, vrijedne pripravnice, kustosice, volonterke i volonteri koji se trude da plovidba brodom zvanim MSU AVANTURA protekne sigurno i kreativno.
 
Potrebno je prijaviti se na email: eduakcija@msu.hr ili telefon (01) 605 27 00, najkasnije do 30.6.2012. 
Sudjelovanje u kampiranju je besplatno.
 
 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija