KUTURNI SVAŠTERAJ

Još nisam, a već sam davno trebala pročitati...

Ako imate samo jednu knjigu o ženskom zdravlju, onda to mora biti ova knjiga.

Dr. Christiane Northrup već odavno je prepoznata kao vodeći stručnjak i poznavatelj ženskog tijela, ali i ženske psihe, njezine ranjivosti i snage. Kao iskusna ginekologinja koja je godinama u praksi susretala tipične i one manje tipične slučajeve, otkrila je da, još više od bolesti, put do ozdravljenja određuje sama žena koja je oboljela. Naime, dr. Northrup shvatila je da nema jedinstvenog ključa i univerzalnog rješenja – ne samo tjelesne odlike, nego i stanje uma, uvjerenja, pa i povjerenje igraju nemalu ulogu u izljčenju. Stoga ona zagovara holistički pristup tj. traženje uzroka bolesti; pri tom opisuje i alternativne metode liječenja, ali i preventive te samopromatranja i samoispitivanja. No, uvjerena je da za neke žene farmaceutske tablete ili kirurški nož mogu najdjelotvornije riješiti problem, ako one tako smatraju nakon što su svoj problem sagledale u cijelosti i imaju povjerenja u konvencionalnu medicinu.

No, da ne biste pomislile da se o ženskom zdravlju samo 'pripovijeda' – upravo suprotno, dr. Northrup na više od 700 stranica donosi svaku boljeticu i problem koji vas mogu snaći od puberteta do menopauze. Uz svako se razdoblje vežu najčešći problemi te načini sprečavanja i liječenja – i konvencionalni i alternativni zajedno s primjerima iz prakse. Ono što je možda najvažnija poruka u svemu je – izaberite ginekologa i liječnika koji će vas slušati i kojem vjerujete; za liječenje je bitno da znate sve opcije i da ste uvjereni da možete odabrati onu koja vama najviše odgovara.
Ovaj neprocjenjivi priručnik možete otvoriti na bilo kojoj stranici i početi ga čitati, možete ga iščitati cijelog ili pak uzimati u ruke samo kada vas nešto zabrine – nije slučajno da je i nakon 10 godina od objavljivanja ova knjiga i dalje bestseler s više od 10 prodanih izdanja u Hrvatskoj. Milijuni žena tvrde da im je promijenila život, a na nju se još uvijek pozivaju i Oprah, Deepak Chopra i drugi stručnjaci za holističko zdravlje.
 
Dr. Northrup cijenjena je predavačica, i autorica knjiga Mudrost menopauze, Mudrost majčinstva: majke i kćeri te Tajni užici zrelosti.

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija