Događanja

Izložba dizajna - Razum & Osjećaji

U vrhuncu ljetne sezone Grad Hvar će turistima predstaviti nacionalnu selekciju hrvatskog produkt dizajna izložbom „Razum & Osjećaji“ koja se nakon Beogradskog tjedna dizajna i nedavne premijere u Zagrebu – otvara 21. srpnja u 21 sat, i to u hvarskoj Loži - najprepoznatljivijoj povijesnoj građevini grada, jednoj od glavnih renesansnih građevina u Dalmaciji.
 
Izložbu je osmislila Tatjana Bartaković, savjetnica za dizajn iz Narativa i dugogodišnja promotorica hrvatskog dizajna, dok je izložbeni postav dizajnirala Svjetlana Despot, riječka dizajnerica iz Data by Despot. 
 
 
Izložba ilustrira prekretnicu u povijesti suvremenog hrvatskog produkt dizajna, koji se je nakon dugogodišnjeg predstavljanja prototipovima kao svojevrsni muzejski artefakt - pomaknuo prema mnogo zrelijem i ozbiljnijem društvenom te tržišnom kontekstu – dizajn brandovima s novom generacijom hrvatskih proizvoda. Ovaj trenutak označava začetak kulture dizajna u Hrvatskoj koja objedinjuje investitora, dizajnera, arhitekta, prodajna mjesta i korisnike (nas građane) tih/takvih proizvoda i usluga s kojima možemo živjeti u svakodnevnoj interakciji. Namjera nam je hrvatsku kulturu dizajna predstaviti inozemnoj publici i nastaviti gostovanje izložbe u inozemstvu, ali u jednakoj mjeri osvijestiti hrvatsko građanstvo o prvim pozitivnim poduzetničkim projektima koji potiču zapošljavanje, proizvodnju originalnih proizvoda, buđenje obrtništva i industrije, značaj ručne izrade te prednost opremanja objekata inovativnim domaćim proizvodima.
 
Ana Tevčić dizajn
 
Priliku za međunarodnu prezentaciju na domaćem terenu su kroz izložbu „Razum & Osjećaji““ ovime dobili prvi hrvatski dizajn brandovi: Kvadra Design, Element, OBLO, Somewhere City, Blablab, Design Hotel Lone, Design Hostel Goli&Bosi, Data by Despot, Grupa Products, BOYA, Little Horse and Baby Beuys, Manufakturist, Ana Tevšić i Filip Gordon Frank.  Njihovi selektirani  proizvodi ujedno će se naći i u prodaji privremenog galerijskog shopa u Loži, dok su isti prezentirani i u putničkom magazinu Croatie Airlines, čime se turisti već za vrijeme leta upoznavaju s hrvatskim dizajnom koji ih čeka na Hvaru.  
 
Somwhere City collection
 
Kvadra dizajn

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija