Događanja

Gubec-beg na Tuškancu

 
Glazbeno podsjećanje na prvu hrvatsku rock-operu
 
 
12., 13. i 14. srpnja najavljujemo remek djelo trojca Krajač – Metikoš – Prohaska: GUBEC-BEG. Bit će to glazbeno podsjećanje na prvu hrvatsku rock-operu. Nakon premijere u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog dalekih sedamdesetih godina prošloga stoljeća nižu se uspjesi –  dvijestotine i dvanaest predstava, gostovanja u najvećim centrima kulture, Rimu, Petrogradu i šumi jezera Margit Sziget u Budimpešti te pulskoj Areni, Spomen parku Slobodište i Jarunfestu.  Naš GUBEC-BEG kao da je pod otvorenim nebom zaživio i prodisao punim plućima.
Stoga s posebnim zadovoljstvom pozivamo gledatelje da dođu na najljepšu zagrebačku ljetnu pozornicu u Tuškancu. Vjerujemo da će poznate melodije Ave Maria, Gupčeva zakletva maču, Legenda o Dori Arlandovoj i ostale u ozračju hrastovih stabala Tuškanca u interpretaciji Đanija Stipaničeva, Ervina Baučića, Vande Winter, Maksima Hozića, Adalberta Turnera Jucija, Borisa Pavlinića te ostalih solista Kazališta “Komedija” zaživjeti novim životom ali i još jednom poslati univerzalnu poruku o vječnoj želji za slobodom. Redatelj ovog uprizorenja Gubec-bega je Vlado Štefančić, a orkestrom Kazališta “Komedija” ravnat će Veseljko Barešić.
 
 
Ulaznice za sve predstave u prodaji su na blagajni Kazališta “Komedija” Oktogon, Ilica 5 i na www.ulaznice.hr .  

 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija