Dobar odabir

Donorska kartica - Život na dar

Hrvatska donorska kartica pod motom  “Život Na Dar” u opticaju je od 1996. godine.
 
Ta  kartica je jedino sredstvo danas u Hrvatskoj, kojom osoba za života može, poklanjanjem svojih organa nakon smrti, izraziti svoju visoku društvenu odgovornost, solidarnost i dobročinstvo.
 
Zaštićena je i deponirana kod Hrvatske autorske agencije i podržana je od Ministarstva zdravstva RH kao službeno sredstvo za javno promicanje poklanjanja organa u svrhu liječenja.
 
Projekt donorske kartice osmislila je i pokrenula Hrvatska donorska mreža.
 
To je organizacija koja se bavi promicanjem postmortalnog darivanja organa radi presađivanja, edukacijom zdravstvenih profesionalaca i bolničkog osoblja na području eksplantacije, poznavanja dijagnostike moždane smrti, tretmana donora organa, edukacijom transplantacijskih koordinatora, organizacijom prikupljanja organa i promidžbom transplantacijske medicine uopće.
 
Kako dobiti donorsku karticu?
JAVITE SE SVOM IZABRANOM OBITELJSKOM LIJEČNIKU - TAMO ĆETE DOBITI KARTICU, KAO I PROMIDŽBENI, INFORMATIVNI I EDUKACIJSKI MATERIJAL O PRESAĐIVANJU ORGANA. KARTICA SE MOŽE DOBITI I U HRVATSKOJ DONORSKOJ MREŽI. 
 
 
 

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija