Dobar odabir

Dobrotvorka godine

Regionalna zaklada za lokalni razvoj „Zamah“ ove godine nastavlja inicijativu za dodjelu nagrade Josipa Vancaš - za dobrotvorku godine.
 
Dobrotvorka godine može biti državljanka RH koja svojim djelovanjem pridonosi jačanju uloge žena u društvu ima pozitivan utjecaj na život šire društvene zajednice kojoj vidljivo pridonosi svojim djelovanjem sudjeluje u dobrotvornim akcijama ili davanju priloga jednoj ili više neprofitnih organizacija osobno daje financijska sredstva za javnu dobrotvornu akciju potiče i usmjerava druge na davanje potpore organizacijama koje djeluju na rješavanju problema u zajednici potiče druge osobe da postanu dobročinitelji.
 
Nagrada će biti dodijeljena u prosincu, a svoj prijedlog kandidatkinje možete poslati do 30. 11. 2012. Proces izbora je javan - na internetskoj stranici www.dobrotvorka.zamah.hr svaki će posjetitelj moći dati svoj glas jednoj od predloženih kandidatkinja.
 
Za prošlogodišnji je izbor bilo predloženo osam kandidatkinja, osam sjajnih žena koje su, svaka u svojoj okolini i svojem području djelovanja, zadužile svoju zajednicu i zaslužile kandidaturu za dobrotvorku godine. Izbor je to koji nema pobjednika, a pobjeda je samo poticaj – kao što kaže dobrotvorka 2011. godine Renata Marđetko: „Vrednovanjem i naglašavanjem dobrotvornog rada podsjećamo na to da je dužnost i obaveza svakog čovjeka, ali isto tako i radost, pridonijeti dobrobiti i blagostanju zajednice u kojoj živimo.“
U današnjem vremenu socijalne neosjetljivosti okrenimo se oko sebe, pronađimo dobre primjere žena koje nesebično daruju svoje znanje, slobodno vrijeme, ali i novac za potrebe zajednice. Predložite za titulu dobrotvorke godine ženu koja je svojim radom i djelima dobar primjer drugima.
 
Zaklada poziva sve zainteresirane da se pridruže i pomognu svojim prijedlozima, te sudjeluju u izboru.
 
„Jer uloga je dobrotvora kao i uloga žene same; da malim djelima, ali velikom ljubavlju, daje kvalitetu svijetu i razvoju zajednice.“ (R. Marđetko)
 
Za sve informacije, pitanja, prijedloge, pohvale i pokude možete se javiti u Zakladu Zamah, Svačićev trg 3, na e-mail adresu zamah@zamah.hr ili telefonom na br. 01/3646-237.
 

  

KOLUMNA

Muke po teretani

Natukla sam popriličan broj godina i ono što sam dosada naučila jest da se bolje roditi bez one stvari nego bez sreće, pardon ljepote. Ljepota je u tolikoj si...

NEWSLETTER

Želiš biti u toku?

Prijavi se na newsletter:

ANKETA ZA VAS

Koje vam je najdraže godišnje doba?

GALERIJA

KUTAK ZA VAS

Prijavi se i pošalji nam članak!
Kategorija:

Naslov:
Text: Prijava Registracija